Tejszínes almaleves ropogós kígyóbőrrel
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
leveshez
-
500g víz0 kcal
-
13g citromlé3 kcal
-
467g alma218 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
2g fahéj5 kcal
-
67g főzőtejszín87 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
kígyóhoz
-
92g leveles tészta340 kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
leveshez
-
1500g víz0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
1400g alma655 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
6g fahéj15 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
kígyóhoz
-
275g leveles tészta1020 kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
leveshez
-
42.7g víz0 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
39.9g alma19 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.2g fahéj0 kcal
-
5.7g főzőtejszín7 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
kígyóhoz
-
7.8g leveles tészta29 kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 29.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 562.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 249 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.5 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 927.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.6 g
Zsír
-
Összesen 89.1 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1687.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 405 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 390 mg
-
Nátrium 747 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 364.6 g
-
Cukor 183 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 2781.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 391 micro
-
β-crypt 148 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 394 micro
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 48.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Hozzávalók
leveshez
-
1.5 l víz
-
1 citromból nyert citromlé
-
7 közepes db alma
-
1 csipet só
-
4 ek cukor
-
3 db szegfűszeg
-
3 db fahéj
-
2 dl főzőtejszín
-
5 dkg finomliszt
kígyóhoz
-
1 csomag leveles tészta
Elkészítés
leveshez
- Egy edénybe vizet öntünk, és belefacsarjuk a fél citrom levét.
- Az almákat meghámozzuk, kettévágjuk, kiszedjük a magházukat, felkockázzuk és rögtön beletesszük a citromos vízbe. (Erre azért van szükség, hogy ne barnuljon meg a gyümölcs.) Jót átmossuk az egészet, majd leöntjük róla a folyadékot.
- Ezután felöntjük 1,5 liter vízzel, és belefacsarjuk a másik fél citrom levét. Belemegy a csipet só, a cukor és a fűszerek is, majd addig főzzük, míg az alma puhulni nem kezd. Ez pár perc alatt megvan!
- Ha már elég puha a gyümölcs, kivesszük a fahéjat és a szegfűszeget a levesből, és szép lassan hozzáöntjük az előzőleg elkészített tejszínből és lisztből készült habarást. Szűrőn keresztül óvatosan, apránként csorgatjuk bele, hogy ne legyen a leves csomós, ne maradjanak benne lisztes galacsinok.
- Forrás után levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Hidegen tálalva is nagyon finom!
- A kígyókat mélyhűtött leveles tésztából készítjük. Most olyat vásároltam a boltban, ami 6 darabos lapokból áll, így amikor kiengedett, egyszerűbben lehetett dolgozni vele. Természetesen másfajta is jó, a lényeg, hogy minél vékonyabbra el tudjuk nyújtani. Ha ezzel megvagyunk, 1 cm széles csíkokra vágjuk, és hullámosra formázzuk. Ezt egyszerűbb, ha már a tepsiben tesszük.
- 200 ºC-ra előmelegített sütőben addig sütjük, míg szépen pirosodni nem kezdenek. A leves mellé tök jó kis ropogtatni való.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 6234
- Feltöltés dátuma: 2016. február 22.
Ajánló
A könyvről bővebben olvashatsz az oldalamon, ahol még több könyv-étel párosítást találsz. A Facebook-on is fent vagyok! ParféTipp: Ha édesebb almát választasz, kevesebb cukrot tegyél bele. Inkább utólag édesítsd, azon könnyebb segíteni. Mézzel is isteni! +1 tipp: Nekem nem hiányzott a leveles tészta kígyókhoz semmi, kifejezetten szerettem, ahogy a picit sós tészta és az édes leves találkozott egymással. De ha édesszájú vagy, akkor tálalás előtt szórd meg egy kevés fahéjas porcukorral. +RáadásTipp: Gyerekek örömére a kígyóknak olvasztott csokiból rajzolhatsz szemet és nyelvet is. Viszont így már extra hard version, és ezt már tényleg csak az elvetemültebbeknek ajánlom!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ismeritek a történetet Ádámról és Éváról. Viszont itt most nincs semmilyen oldalborda. Sőt! Éppen ez a pikantéria, hiszen most Éva a Teremtő. És igen... a bibliai vonal, meg persze a borítóra nyomtatott alma miatt gondoltam ki ezt az ételt. A tejszínes almaleves könnyű és finom. Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható, nyáron jó kis hűsítő előétel. A Paradicsomban megjelenő gonosz képéről sem feledkeztem meg, így a leves mellé leveles tésztából készítettem ropogós kígyókat. Ha bűnre nem is csábít, azért engedd, hogy egy kicsit kényeztessen ez a fahéjas, tejszínes, illatos finomság.