r
Nosalty Logó

Tejszínes almaleves ropogós kígyóbőrrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes almaleves ropogós kígyóbőrrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

leveshez

kígyóhoz

Összesen 766 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

leveshez

kígyóhoz

Összesen 2298 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

leveshez

kígyóhoz

Összesen 64 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    927.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 766 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    89.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1687.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    747 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.6 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2781.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 2298 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

leveshez

kígyóhoz

Elkészítés

leveshez

  1. Egy edénybe vizet öntünk, és belefacsarjuk a fél citrom levét.
  2. Az almákat meghámozzuk, kettévágjuk, kiszedjük a magházukat, felkockázzuk és rögtön beletesszük a citromos vízbe. (Erre azért van szükség, hogy ne barnuljon meg a gyümölcs.) Jót átmossuk az egészet, majd leöntjük róla a folyadékot.
  3. Ezután felöntjük 1,5 liter vízzel, és belefacsarjuk a másik fél citrom levét. Belemegy a csipet só, a cukor és a fűszerek is, majd addig főzzük, míg az alma puhulni nem kezd. Ez pár perc alatt megvan!
  4. Ha már elég puha a gyümölcs, kivesszük a fahéjat és a szegfűszeget a levesből, és szép lassan hozzáöntjük az előzőleg elkészített tejszínből és lisztből készült habarást. Szűrőn keresztül óvatosan, apránként csorgatjuk bele, hogy ne legyen a leves csomós, ne maradjanak benne lisztes galacsinok.
  5. Forrás után levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Hidegen tálalva is nagyon finom!
  6. A kígyókat mélyhűtött leveles tésztából készítjük. Most olyat vásároltam a boltban, ami 6 darabos lapokból áll, így amikor kiengedett, egyszerűbben lehetett dolgozni vele. Természetesen másfajta is jó, a lényeg, hogy minél vékonyabbra el tudjuk nyújtani. Ha ezzel megvagyunk, 1 cm széles csíkokra vágjuk, és hullámosra formázzuk. Ezt egyszerűbb, ha már a tepsiben tesszük.
  7. 200 ºC-ra előmelegített sütőben addig sütjük, míg szépen pirosodni nem kezdenek. A leves mellé tök jó kis ropogtatni való.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6234
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 22.

Ajánló

A könyvről bővebben olvashatsz az oldalamon, ahol még több könyv-étel párosítást találsz. A Facebook-on is fent vagyok! ParféTipp: Ha édesebb almát választasz, kevesebb cukrot tegyél bele. Inkább utólag édesítsd, azon könnyebb segíteni. Mézzel is isteni! +1 tipp: Nekem nem hiányzott a leveles tészta kígyókhoz semmi, kifejezetten szerettem, ahogy a picit sós tészta és az édes leves találkozott egymással. De ha édesszájú vagy, akkor tálalás előtt szórd meg egy kevés fahéjas porcukorral. +RáadásTipp: Gyerekek örömére a kígyóknak olvasztott csokiból rajzolhatsz szemet és nyelvet is. Viszont így már extra hard version, és ezt már tényleg csak az elvetemültebbeknek ajánlom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ismeritek a történetet Ádámról és Éváról. Viszont itt most nincs semmilyen oldalborda. Sőt! Éppen ez a pikantéria, hiszen most Éva a Teremtő. És igen... a bibliai vonal, meg persze a borítóra nyomtatott alma miatt gondoltam ki ezt az ételt. A tejszínes almaleves könnyű és finom. Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható, nyáron jó kis hűsítő előétel. A Paradicsomban megjelenő gonosz képéről sem feledkeztem meg, így a leves mellé leveles tésztából készítettem ropogós kígyókat. Ha bűnre nem is csábít, azért engedd, hogy egy kicsit kényeztessen ez a fahéjas, tejszínes, illatos finomság.

Hozzávalók

leveshez

kígyóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...