r
Nosalty Logó

Tejszínes almaleves ropogós kígyóbőrrel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tejszínes almaleves ropogós kígyóbőrrel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

leveshez

kígyóhoz

766
Kalória
10.5g
Fehérje
121.5g
Szénhidrátok
29.7g
Zsír
927.1g
Víz
23.3g
Koleszterin
12.5g
Rost
61g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

leveshez

kígyóhoz

Összesen 766 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

leveshez

kígyóhoz

Összesen 2298 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

leveshez

kígyóhoz

Összesen 64 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    927.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 766 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    89.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1687.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    747 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.6 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    2781.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 2298 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 64 kcal

Elkészítés

leveshez

  1. Egy edénybe vizet öntünk, és belefacsarjuk a fél citrom levét.
  2. Az almákat meghámozzuk, kettévágjuk, kiszedjük a magházukat, felkockázzuk és rögtön beletesszük a citromos vízbe. (Erre azért van szükség, hogy ne barnuljon meg a gyümölcs.) Jót átmossuk az egészet, majd leöntjük róla a folyadékot.
  3. Ezután felöntjük 1,5 liter vízzel, és belefacsarjuk a másik fél citrom levét. Belemegy a csipet só, a cukor és a fűszerek is, majd addig főzzük, míg az alma puhulni nem kezd. Ez pár perc alatt megvan!
  4. Ha már elég puha a gyümölcs, kivesszük a fahéjat és a szegfűszeget a levesből, és szép lassan hozzáöntjük az előzőleg elkészített tejszínből és lisztből készült habarást. Szűrőn keresztül óvatosan, apránként csorgatjuk bele, hogy ne legyen a leves csomós, ne maradjanak benne lisztes galacsinok.
  5. Forrás után levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Hidegen tálalva is nagyon finom!
  6. A kígyókat mélyhűtött leveles tésztából készítjük. Most olyat vásároltam a boltban, ami 6 darabos lapokból áll, így amikor kiengedett, egyszerűbben lehetett dolgozni vele. Természetesen másfajta is jó, a lényeg, hogy minél vékonyabbra el tudjuk nyújtani. Ha ezzel megvagyunk, 1 cm széles csíkokra vágjuk, és hullámosra formázzuk. Ezt egyszerűbb, ha már a tepsiben tesszük.
  7. 200 ºC-ra előmelegített sütőben addig sütjük, míg szépen pirosodni nem kezdenek. A leves mellé tök jó kis ropogtatni való.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Ismeritek a történetet Ádámról és Éváról. Viszont itt most nincs semmilyen oldalborda. Sőt! Éppen ez a pikantéria, hiszen most Éva a Teremtő. És igen... a bibliai vonal, meg persze a borítóra nyomtatott alma miatt gondoltam ki ezt az ételt. A tejszínes almaleves könnyű és finom. Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható, nyáron jó kis hűsítő előétel. A Paradicsomban megjelenő gonosz képéről sem feledkeztem meg, így a leves mellé leveles tésztából készítettem ropogós kígyókat. Ha bűnre nem is csábít, azért engedd, hogy egy kicsit kényeztessen ez a fahéjas, tejszínes, illatos finomság.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tradicionális minestrone

Ha van olyan recept, ami tökéletesen megtestesíti a tradicionális olasz konyha szerény gazdagságát, egészen biztosan a minestrone az. A leves, amit bármelyik évszakban megfőzhetünk a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!