r
Nosalty Logó

Tejmentes rakott karfiol hús nélkül

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Timbamami
Tejmentes rakott karfiol hús nélkül
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

281
Kalória
7.1g
Fehérje
24g
Szénhidrátok
17.6g
Zsír
140.3g
Víz
60.7g
Koleszterin
2.7g
Rost
6.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1669 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    140.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    105.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3057.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    760 mg
  • Nátrium
    1273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    841.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    779 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    293 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    847 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    574 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2458 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2997 micro
Összesen 1669 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

  1. A karfiolt leveleit levágjuk, majd rózsáira szedjük, és jól megmossuk. Majd kb. 20 perc alatt sós vízben félpuhára főzzük.
  2. Zsemlemorzsát olajon aranybarnára pirítjuk.
  3. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és megszórjuk pirított zsemlemorzsával.
  4. A maradék margarint felolvasztjuk egy kis edényben.
  5. A Hulala növényi főzőkrém néha nagyon sűrű, így annyi rizstejjel hígítjuk, amíg hígabb tejföl sűrűségű nem lesz (2-3 deci elég kell legyen), és kézi habverővel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk az előre felvert két tojást is. Hogy a tejföl savanykás ízét elérjük, sóval és citrommal savanyítjuk az édeskés tejszín és rizstejes keveréket, de hogy ne legyen túl habos az öntet, az ízesítéshez már fakanalat használunk.
  6. Leszűrjük a karfiolrózsákat, és a felét beletesszük a kivajazott, zsemlemorzsás tálba. (Petrezselyemmániásként megszórom apróra vágott petrezselyemmel, de ez természetesen kihagyható mozzanat.) Majd megöntözzük egy kis olvasztott margarinnal a karfiolrózsákat és egy kis öntettel is, majd ráhelyezzük a többi karfioldarabot is. Egyenletesen ráöntjük a egész rizstejes szószt, és megszórjuk a tetejét a pirított zsemlemorzsával. A végén a maradék margarint is rácsurgatjuk.
  7. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ha a zsemlemorzsa a tetején kezd megégni, akkor sütőpapírral letakarjuk, és úgy sütjük tovább. (Én minden ételt utólag, csak a saját tányéromon borsozok, hogy a gyerekeknek kicsit se legyen csípős az étel.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gyermekeim tejérzékenysége miatt évek óta tejmentesen étkezünk, így számos hagyományos étel tejmentes verzióját kísérleteztem ki, hogy azokról se kelljen lemondanunk. Ez a recept is nagy sikernek örvend, a gyerekek is kétszer szednek belőle általában. A zsemlemorzsa miatt íze hasonlít a rántott karfioléhoz. Mivel gyermekeim gyógyulófélben vannak, így már engedélyezett a Hulala főzőkrém használata, ami minimális tejport tartalmaz, így aki teljesen tejérzékeny, annak ezt a részt rizstejjel javaslom elkészíteni. Hogy a rizstej is kellő sűrűségű legyen, így habarásként javaslom elkészíteni a szószt, liszt hozzátételével, ízlés szerint.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Krémes cukkinis rizottó

A cukkinis rizottó egy finom és krémes olasz étel, amit könnyen elkészíthetsz otthon. A rizottó készítési módja miatt a rizs krémes lesz, anélkül, hogy ténylegesen hozzáadnánk ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!