Tejmentes gesztenyekocka
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Balildi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta
-
10g finomliszt36 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
Kém
-
9g tojás12 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
30 kcal
-
17g növényi tejszín42 kcal
Díszítés
-
4g étcsokoládé23 kcal
-
13g növényi tejszín31 kcal
-
4g rum10 kcal
-
1g víz0 kcal
-
8g gesztenye16 kcal
Összesen
378
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta
-
120g finomliszt437 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
Kém
-
110g tojás138 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
359 kcal
-
200g növényi tejszín502 kcal
Díszítés
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
150g növényi tejszín377 kcal
-
50g rum116 kcal
-
8g víz0 kcal
-
100g gesztenye196 kcal
Összesen
4521
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
17.6g tojás22 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
Kém
-
5.9g tojás7 kcal
-
4.3g cukor16 kcal
-
26.6g gesztenyemassza48 kcal
-
2.7g tejmentes margarin19 kcal
-
10.6g növényi tejszín27 kcal
Díszítés
-
2.7g étcsokoládé15 kcal
-
20 kcal
-
2.7g rum6 kcal
-
0.4g víz0 kcal
-
5.3g gesztenye10 kcal
Összesen
240
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
378
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 85.7 g
Zsír
-
Összesen 180.7 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1451 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2472 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 162 mg
-
Kálcium 286 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 1042 mg
-
Nátrium 780 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 592.4 g
-
Cukor 249 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 411.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1031 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 272 micro
-
Kolin: 1156 mg
-
Retinol - A vitamin: 1004 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 318 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1985 micro
Összesen
4521
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 21.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
240
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
12 dkg finomliszt
-
6 db tojás
-
12 dkg cukor
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál citromhéj
Kém
-
2 db tojás
-
8 dkg cukor
-
50 dkg gesztenyemassza
-
5 dkg tejmentes margarin
-
2 dl növényi tejszín
Díszítés
-
1.5 dl növényi tejszín
-
0.5 dl rum
-
1 ek víz
Elkészítés
Piskóta
- Az egész tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával robotgéppel kikeverjük. Ne sajnáljuk az időt rá. Én legalább 5 percig vertem. Sűrű krémes állagot kell kapni.
- A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd kis adagokban a tojáshoz keverjük.
- Egy 20×30-as tepsibe sütőpapírt teszünk. Beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 30 percre. Tűpróba. Ha kész, elzárjuk a sütőt, és bent hagyjuk kb. 20 percig a piskótát hűlni.
- Kivétel után sütőrácsra borítjuk, és óvatosan lehúzzuk a papírt, majd visszatesszük a piskótát a tepsibe, teljesen kihűtjük.
Kém
- Az egész tojást a cukorral kicsit felverjük, majd vízfürdő felett verjük tovább. Addig kell verni, míg szúrós nem lesz, vagyis 60-70 fokos. A vízről levéve kihűtjük gyakori keverés mellett.
- A gesztenyemasszát a margarinnal habosra keverjük, hozzáöntjük a kihűlt tojáskrémet, amivel tovább habosítjuk a krémet, majd a legvégén óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt.
- A kihűlt piskótát keresztben felvágjuk. A krém 3/4-t rákenjük, rátesszük a piskótalap másik felét, majd a tetejére kenjük a maradék krémet.
Díszítés
- A csokit a vízzel és a rummal mikróba tesszük. Jól összekeverjük. A gesztenyéket egyenként a csokiba mártjuk, és félretesszük (én készen kapható, főtt gesztenyét használtam).
- A tejszínt felverjük.
- Egy késsel bejelöljük a szeleteket. Nekem 12 lett. A tejszínt habzsákba töltjük, és a szeletek közepét díszítjük vele. Erre megy a csokis gesztenye. A végén a maradék csokit vékonyan rácsorgatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20×30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 7860
- Feltöltés dátuma: 2017. május 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Balildi
2 recept
Nemrég tudtam meg, hogy tejfehérje diétát kell tartanom. Először megijedtem, de aztán egy kis utánjárással kiderítettem, hogy nem olyan rossz a helyzet, mint először gondoltam. Itt egy sütirecept, ami a felhasználható alapanyagokból készült. Az íze pompás lett.