Tejkrém szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
0 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
4g méz13 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
4 kcal
-
9g tojás12 kcal
A krémhez
-
21g porcukor81 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
58g tej33 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
43 kcal
A tetejére
-
8g tortabevonó46 kcal
-
31 kcal
-
0g porcukor1 kcal
Összesen
684
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
0 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
50g méz152 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
46 kcal
-
110g tojás138 kcal
A krémhez
-
250g porcukor968 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
700g tej392 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
135g tejszínízű pudingpor514 kcal
A tetejére
-
100g tortabevonó546 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
2g porcukor8 kcal
Összesen
8171
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
15.2g finomliszt55 kcal
-
7.6g porcukor29 kcal
-
1.9g méz6 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
A krémhez
-
9.5g porcukor37 kcal
-
9.5g margarin68 kcal
-
26.7g tej15 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
11.4g tejföl23 kcal
-
5.1g tejszínízű pudingpor20 kcal
A tetejére
-
3.8g tortabevonó21 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
0.1g porcukor0 kcal
Összesen
311
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 33.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 367.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.5 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 34.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 231 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
684
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 93.5 g
Zsír
-
Összesen 404.2 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 157 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 85 g
-
Koleszterin 653 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4409.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 1329 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 392 mg
-
Foszfor 1265 mg
-
Nátrium 1193 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1050.1 g
-
Cukor 580 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 413.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2918 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 253 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 430 mg
-
Retinol - A vitamin: 2773 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1705 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 612 micro
Összesen
8171
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
311
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 kk szódabikarbóna
-
40 dkg finomliszt
-
20 dkg porcukor
-
2 ek méz
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 db tojás
A krémhez
-
25 dkg porcukor
-
25 dkg margarin
-
7 dl tej
-
1 evőkanál finomliszt
-
3 dl tejföl
-
3 csomag tejszínízű pudingpor
A tetejére
-
10 dkg tortabevonó
-
0.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A tojást, a kakaót, a mézet, a vajat vagy sütőmargarint és a porcukrot gőz fölött összekeverjük.
- Ha langyosra kihűlt, belekeverjük a liszttel elkevert szódabikarbónát. Jól összedolgozzuk, majd két lapot sütünk belőle.
- A két lapot az előmelegített, forró sütőben sütjük, a következő képpen. A gáztepsi hátát beolajozzuk, majd sütőpapírral takarjuk be, azt szintén beolajozzuk, és azon nyújtjuk ki a tészta felét. A sütési idő kb. 5-7 perc laponként. Vigyázat, könnyen megég a magas cukortartalom miatt! Ráadásul nehezen vehető észre, mert a tészta barna.
- A megsült lapot sütőpapírral együtt csúsztassuk le a tepsi hátáról, forrón puha, könnyen alakítható, kihűlve nagyon kemény és törékeny lesz. Sütőpapírral együtt halmozzuk egymásra a két lapot, és így hagyjuk kihűlni. 3 lapban is süthető.
- A pudingport összekeverjük a liszttel és a tejjel, majd sűrűre főzzük. Kihűtjük.
- A kihűlt pudingos krémet kikeverjük a margarinnal, cukorral és a tejföllel csomómentesre.
- A krémet a két lap közé töltjük.
- 1 napon keresztül hideg helyen hagyjuk összeérni! Ilyenkor a tészta piskóta-szerűre puhul.
- A keserű tortabevonó csokit gőz felett felolvasztjuk. Elkeverjük a 1/2 dl olajjal, majd a tészta tetejére öntve, határozott mozdulatokkal és gyorsan egy lapos, széles késsel egyenletesen elsimítjuk! Ezután már ne simogassuk, mert ahogy fagy a csoki, odakaphatja a kést, és mattá, töredezetté válhat.
- Ha csoki megszilárdult, hasáb vagy rombusz alakúra vágjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 1695
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 404392
- Feltöltés dátuma: 2010. február 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Nosalty
1495 recept
Nagyon finom és kiadós sütemény, a kesernyés tészta nagyon harmonizál az édes töltelékkel. A mézes lapokkal ellentétben igen hamar megpuhul. Még finomabb lesz, ha a tésztába 1 cs mézeskalács fűszerkeveréket is gyúrunk. A tészta kicsit nehezen állíható össze, de nem feladni, pici tejföllel lágyítani, amíg össze nem áll! Ne "csuvázzuk" össze a gyúródeszkát, nyugodtan a beolajozott sütőpapíron nyújtsuk ki! Ha nem akarunk ennyit "vacakolni" a csoki gőz fölött való megolvasztásával, akkor a csokit mikróban egy percig melegítjük. Vigyázat, mert könnyen megéghet, benne a cukor szénné karamellizálódik, és "rögök" formájában kiválik, ekkor már nem jó.