r
Nosalty Logó

Tejfölös zöldségleves KittusCa konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kittusca
Tejfölös zöldségleves KittusCa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 615 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2462 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1924.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1263 micro
  • β-karotin
    3226 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    1108 micro
Összesen 615 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    131.6 g

Zsír

  • Összesen
    84.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7697.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1144 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    687 mg
  • Foszfor
    2352 mg
  • Nátrium
    3371 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    720.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1626 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1747 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    5050 micro
  • β-karotin
    12905 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1288 micro
  • Lut-zea
    4431 micro
Összesen 2462 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    383 micro
  • β-karotin
    979 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    98 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a sárgarépát, vöröshagymát, fokhagymát.
  2. Egy nagyobb lábosban tegyünk fel kb. 1 liter vizet főni.
  3. Közben vágjuk karikákra a répát és a vöröshagymát, valamint a levesgolyóba is tegyük bele az egész borsot, babérlevelet és a fokhagymát.
  4. Amikor már elég forró a víz, tegyük hozzá a húsleves alapot, és hagyjuk kicsit feloldódni. Amikor már kissé feloldódott, tegyük hozzá a sárgarépát, és néhány percig főzzük. Majd tegyük hozzá a karikákra vágott vöröshagymát, valamint a leves golyót is. Adjunk még hozzá vizet, sózzuk meg, majd hagyjuk főni egy darabig.
  5. Adjuk hozzá a vörösbabot, borsót, fél paradicsomot és a paprikát is. Ismét hagyjuk főni egy kicsit.
  6. Végül adjunk hozzá 4 „csepp” paprikakrémet is, valamint 1 tk ételízesítőt és egy kis sót is, majd kóstoljuk meg, hogy mennyire ízes, és ízlés szerint még fűszerezzük.
  7. Utolsóként a karikákra vágott virsliket is adjuk hozzá a leveshez, majd hagyjuk az egészet még néhány percig főni.
  8. Legutolsó lépésként pedig habarjuk be a levest a tejföllel úgy, hogy vegyük ki a levesgolyót, valamint a paradicsomot és a paprikát is. A tejfölt tegyük egy kis tálba, majd apránként merjük hozzá a leves levét, és keverjük el jól habverővel. Ezt addig ismételgessük, amíg teljesen folyóssá nem válik a tejföl, majd öntsük bele a levesbe, és még egy utolsót hagyjuk, hogy rottyanjon a leves.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1085
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 23.

Ajánló

Vörösbab helyett nyugodtan használjatok fehéret vagy akár zöldbabot is, vagy ha valakinél éppen nincs otthon az egyik hozzávaló, helyettesítsétek  a másikkal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös zöldségleves KittusCa konyhájából
Kittusca 22 recept

Egy saját kigondolás, ami nagyon jól sikerült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...