Tejfölös zöldségleves KittusCa konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kittusca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
100g vörösbab337 kcal
-
38g zöldborsó30 kcal
-
50g virsli135 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
13g paradicsom2 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
Összesen
615
kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
400g vörösbab1348 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
200g virsli538 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
Összesen
2462
kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
30.3g vörösbab102 kcal
-
11.4g zöldborsó9 kcal
-
15.2g virsli41 kcal
-
12.1g sárgarépa4 kcal
-
6.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.8g leveskocka3 kcal
-
3.8g paradicsom1 kcal
-
7.6g paprika1 kcal
-
11.4g tejföl23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g paprikakrém0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
Összesen
187
kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 32.9 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1924.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 286 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 588 mg
-
Nátrium 843 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 180.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 406 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 437 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 1263 micro
-
β-karotin 3226 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 322 micro
-
Lut-zea 1108 micro
Összesen
615
kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 131.6 g
Zsír
-
Összesen 84.2 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7697.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 1144 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 687 mg
-
Foszfor 2352 mg
-
Nátrium 3371 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 305.8 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 77 mg
VÍZ
-
Összesen 720.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1626 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 172 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 91 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1747 micro
-
Kolin: 362 mg
-
Retinol - A vitamin: 340 micro
-
α-karotin 5050 micro
-
β-karotin 12905 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 1288 micro
-
Lut-zea 4431 micro
Összesen
2462
kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 584 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 256 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 54.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 383 micro
-
β-karotin 979 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 98 micro
-
Lut-zea 336 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 db leveskocka
-
0.5 közepes db paradicsom
-
150 g tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés
- Pucoljuk meg a sárgarépát, vöröshagymát, fokhagymát.
- Egy nagyobb lábosban tegyünk fel kb. 1 liter vizet főni.
- Közben vágjuk karikákra a répát és a vöröshagymát, valamint a levesgolyóba is tegyük bele az egész borsot, babérlevelet és a fokhagymát.
- Amikor már elég forró a víz, tegyük hozzá a húsleves alapot, és hagyjuk kicsit feloldódni. Amikor már kissé feloldódott, tegyük hozzá a sárgarépát, és néhány percig főzzük. Majd tegyük hozzá a karikákra vágott vöröshagymát, valamint a leves golyót is. Adjunk még hozzá vizet, sózzuk meg, majd hagyjuk főni egy darabig.
- Adjuk hozzá a vörösbabot, borsót, fél paradicsomot és a paprikát is. Ismét hagyjuk főni egy kicsit.
- Végül adjunk hozzá 4 „csepp” paprikakrémet is, valamint 1 tk ételízesítőt és egy kis sót is, majd kóstoljuk meg, hogy mennyire ízes, és ízlés szerint még fűszerezzük.
- Utolsóként a karikákra vágott virsliket is adjuk hozzá a leveshez, majd hagyjuk az egészet még néhány percig főni.
- Legutolsó lépésként pedig habarjuk be a levest a tejföllel úgy, hogy vegyük ki a levesgolyót, valamint a paradicsomot és a paprikát is. A tejfölt tegyük egy kis tálba, majd apránként merjük hozzá a leves levét, és keverjük el jól habverővel. Ezt addig ismételgessük, amíg teljesen folyóssá nem válik a tejföl, majd öntsük bele a levesbe, és még egy utolsót hagyjuk, hogy rottyanjon a leves.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1085
- Feltöltés dátuma: 2013. július 23.
Ajánló
Vörösbab helyett nyugodtan használjatok fehéret vagy akár zöldbabot is, vagy ha valakinél éppen nincs otthon az egyik hozzávaló, helyettesítsétek a másikkal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kittusca
22 recept
Egy saját kigondolás, ami nagyon jól sikerült.