r
Nosalty Logó

Tejfölös zöldségleves KittusCa konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kittusca
Tejfölös zöldségleves KittusCa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 615 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2462 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1924.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1263 micro
  • β-karotin
    3226 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    1108 micro
Összesen 615 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    131.6 g

Zsír

  • Összesen
    84.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7697.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1144 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    687 mg
  • Foszfor
    2352 mg
  • Nátrium
    3371 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    720.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1626 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1747 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    5050 micro
  • β-karotin
    12905 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1288 micro
  • Lut-zea
    4431 micro
Összesen 2462 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    383 micro
  • β-karotin
    979 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    98 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a sárgarépát, vöröshagymát, fokhagymát.
  2. Egy nagyobb lábosban tegyünk fel kb. 1 liter vizet főni.
  3. Közben vágjuk karikákra a répát és a vöröshagymát, valamint a levesgolyóba is tegyük bele az egész borsot, babérlevelet és a fokhagymát.
  4. Amikor már elég forró a víz, tegyük hozzá a húsleves alapot, és hagyjuk kicsit feloldódni. Amikor már kissé feloldódott, tegyük hozzá a sárgarépát, és néhány percig főzzük. Majd tegyük hozzá a karikákra vágott vöröshagymát, valamint a leves golyót is. Adjunk még hozzá vizet, sózzuk meg, majd hagyjuk főni egy darabig.
  5. Adjuk hozzá a vörösbabot, borsót, fél paradicsomot és a paprikát is. Ismét hagyjuk főni egy kicsit.
  6. Végül adjunk hozzá 4 „csepp” paprikakrémet is, valamint 1 tk ételízesítőt és egy kis sót is, majd kóstoljuk meg, hogy mennyire ízes, és ízlés szerint még fűszerezzük.
  7. Utolsóként a karikákra vágott virsliket is adjuk hozzá a leveshez, majd hagyjuk az egészet még néhány percig főni.
  8. Legutolsó lépésként pedig habarjuk be a levest a tejföllel úgy, hogy vegyük ki a levesgolyót, valamint a paradicsomot és a paprikát is. A tejfölt tegyük egy kis tálba, majd apránként merjük hozzá a leves levét, és keverjük el jól habverővel. Ezt addig ismételgessük, amíg teljesen folyóssá nem válik a tejföl, majd öntsük bele a levesbe, és még egy utolsót hagyjuk, hogy rottyanjon a leves.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1086
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 23.

Ajánló

Vörösbab helyett nyugodtan használjatok fehéret vagy akár zöldbabot is, vagy ha valakinél éppen nincs otthon az egyik hozzávaló, helyettesítsétek  a másikkal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös zöldségleves KittusCa konyhájából
Kittusca 22 recept

Egy saját kigondolás, ami nagyon jól sikerült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...