r
Nosalty Logó

Tejfölös zöldbabfőzelék sonkával bolondítva

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejfölös zöldbabfőzelék sonkával bolondítva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 480 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 961 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2460.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    1946 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    859 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1415 micro
Összesen 480 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4921 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    3892 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    585.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1718 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2830 micro
Összesen 961 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot megmossuk, megtisztítjuk, eltördeljük. Egy közepes lábasba beletesszük, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Közepes lángon fedő alatt főzzük (30-35 perc).
  2. A füstölt sonkát darabokra vágjuk, hozzáadjuk a már forrásban lévő zöldbabhoz. Majd jöhet a fokhagyma, hagyma, akár egészben, akár kicsire vágva.
  3. Fűszerezés: ízlés szerint sóval, borssal, ételízesítővel, babérlevéllel ízesítjük.
  4. Ha már puha a bab, habarást készítünk hozzá: a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és a tejjel. Annyi tej szükséges, hogy kellően híg legyen a massza (a palacsintatésztától kicsit folyósabb), hogy a szűrőn átmenjen. A színe miatt kis pirospaprikával is színezhetjük. Ha biztosra szeretnénk menni, a csomómentes habarás érdekében egy csipet szódabikarbónát is beleteszünk, de ez opcionális! A babos léből egy merőkanállal a habarásba teszünk, majd szűrőn keresztül folyamatos kavarás mellett beleengedjük.
  5. Felrottyan, és kész is!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7372
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fagyasztónkat engedtük le, mikor észrevettem, hogy egy darab húsvéti füstölt sonka ott árválkodik. Gondoltam, használjuk fel. Mivel imádom a zöldbabot és a sonkát is, összekötöttem a kellemest a hasznossal. Intenzív, finom ízt adott a főzelékemnek a füstölt hús, de persze ez eljátszható akár kolbásszal is. Vigyázat! Kóstoljuk meg sózás előtt a levet, mert a füstölt áru eleve sós! Gyakran kísérletezgetek, nekem bevált. Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek