r
Nosalty Logó

Tejfölös zöldbabfőzelék sonkával bolondítva

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejfölös zöldbabfőzelék sonkával bolondítva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 480 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 961 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2460.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    1946 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    859 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1415 micro
Összesen 480 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4921 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    3892 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    585.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1718 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2830 micro
Összesen 961 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot megmossuk, megtisztítjuk, eltördeljük. Egy közepes lábasba beletesszük, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Közepes lángon fedő alatt főzzük (30-35 perc).
  2. A füstölt sonkát darabokra vágjuk, hozzáadjuk a már forrásban lévő zöldbabhoz. Majd jöhet a fokhagyma, hagyma, akár egészben, akár kicsire vágva.
  3. Fűszerezés: ízlés szerint sóval, borssal, ételízesítővel, babérlevéllel ízesítjük.
  4. Ha már puha a bab, habarást készítünk hozzá: a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és a tejjel. Annyi tej szükséges, hogy kellően híg legyen a massza (a palacsintatésztától kicsit folyósabb), hogy a szűrőn átmenjen. A színe miatt kis pirospaprikával is színezhetjük. Ha biztosra szeretnénk menni, a csomómentes habarás érdekében egy csipet szódabikarbónát is beleteszünk, de ez opcionális! A babos léből egy merőkanállal a habarásba teszünk, majd szűrőn keresztül folyamatos kavarás mellett beleengedjük.
  5. Felrottyan, és kész is!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7378
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fagyasztónkat engedtük le, mikor észrevettem, hogy egy darab húsvéti füstölt sonka ott árválkodik. Gondoltam, használjuk fel. Mivel imádom a zöldbabot és a sonkát is, összekötöttem a kellemest a hasznossal. Intenzív, finom ízt adott a főzelékemnek a füstölt hús, de persze ez eljátszható akár kolbásszal is. Vigyázat! Kóstoljuk meg sózás előtt a levet, mert a füstölt áru eleve sós! Gyakran kísérletezgetek, nekem bevált. Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...