r
Nosalty Logó

Tejfölös uborkás csirke egytálétel "extrákkal"

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
booca
Tejfölös uborkás csirke egytálétel "extrákkal"
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1027 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 5133 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1259.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 1027 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    250 g

Zsír

  • Összesen
    262.7 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6298.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    509 mg
  • Kálcium
    1203 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    639 mg
  • Foszfor
    3251 mg
  • Nátrium
    648 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1738.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1869 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    540 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    105 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1468 micro
  • Kolin:
    860 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1702 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    1853 micro
  • β-crypt
    109 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2723 micro
Összesen 5133 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet felkockázzuk, ízlés szerint sóval, borssal megszórjuk, és összekeverjük. Egy nagyobb edényben megolvasztjuk a vajat, rárakjuk a felkockázott, megfűszerezett csirkemellet, és megsütjük.
  2. Közben felrakjuk a tésztát főni. Ha megsült és megpirult a csirkemell, lezárhatjuk. Leszűrjük a tésztát, és hozzáadjuk a csirkemellhez.
  3. Egy tálba beleöntjük a két doboz tejfölt, belerakjuk a felszelt uborkát és újhagymát, az összezúzott fokhagymát. Ízlés szerint adunk hozzá sót és kaprot. Jól összekeverjük, és hozzáöntjük a tésztához és a csirkemellhez. Ismételten összekeverjük, kicsit hagyjuk állni, hogy a tészta magába szívja az öntet.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3520
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csirkemellet nagyon szeretjük, de a megszokott elkészítési formák helyett szerettem volna valami újat kreálni :) Ez lett belőle, és azóta is a család kedvence :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...