r
Nosalty Logó

Tejfölös-rebarbarás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Tejfölös-rebarbarás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3390 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3390 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 241 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    169.9 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    543 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2051 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    715 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.3 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1091 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1051 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    940 micro
Összesen 3390 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    169.9 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    543 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2051 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    715 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.3 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1091 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1051 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    940 micro
Összesen 3390 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat összedörzsöljük a liszttel, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot és a tojást. Egynemű tésztává dolgozzuk össze. A tészta állaga lágy lesz!
  2. Egy nagyobb pitesütő tálat (az enyém 24 cm átmérőjű) kivajazunk. Ebbe, lisztbe mártogatott ujjakkal egyenletesen belenyomkodjuk a tészta háromnegyed részét. A megmaradt egynegyed részbe belegyúrunk 5 dkg darált diót és ezt, lefóliázva 30 percre mélyhűtőbe tesszük. Addig elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez

  1. A rebarbarát megtisztítjuk és kb. egy cm nagyságú darabokra vágjuk. A darabokat egyenletesen elosztva rátesszük a pitesütő tálban várakozó tésztára.
  2. Egy méretes tálban elkeverjük a tejfölt a cukrokkal és a keményítővel, majd ráöntjük a rebarbarára.
  3. A mélyhűtőből elővesszük a fagyos tésztát és egy nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a tejfölös rebarbarára.
  4. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. 40 – 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Amikor elkészült, teljesen hidegre hűtjük és úgy szeleteljük.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 487
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös-rebarbarás pite
Lizinka_ 607 recept

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...