r
Nosalty Logó

Tejfölös-őszibarackos kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Tejfölös-őszibarackos kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3131 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    667.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 391 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    122.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5341.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    931 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1626 mg
  • Nátrium
    2378 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.9 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    650.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1417 micro
  • β-crypt
    352 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    686 micro
Összesen 3131 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban a lisztet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát összekeverjük. Egy külön tálban a tojásokat a tejföllel, a cukrokkal elkeverjük, majd a lisztes részt is beleforgatjuk. Az alaposan lecsepegtetett őszibarackot kis kockákra vágjuk.
  2. Egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát beleöntjük, és egyenletesen elkenjük benne. A tetejére szórjuk a felkockázott őszibarackot, és megszórjuk a durvára vágott dióval.
  3. 180 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Nem árt a tűpróba. A hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd kockákra vágva, és igény szerint enyhén porcukrozva szervírozzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1403
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerű, gyorsan összeállítható, igen-igen finom sütemény. Semmi fakszni, csak összekeverjük a hozzávalókat, tetejére a gyümölcsöt a dióval, és már sülhet is. Lassan már friss gyümölcsökből is készíthetjük. Bármilyen gyümölcsből lehet, mindennel igazán harmonizáló sütemény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...