r
Nosalty Logó

Tejfölös-mustáros gombabpaprikás sztrapacskán

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TIBIAPU
Tejfölös-mustáros gombabpaprikás sztrapacskán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombapaprikáshoz

A sztrapacskához

Összesen 710 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombapaprikáshoz

A sztrapacskához

Összesen 4264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombapaprikáshoz

A sztrapacskához

Összesen 140 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    455 micro
Összesen 710 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.7 g

Zsír

  • Összesen
    92.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    903 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4471.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    375 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    2398 mg
  • Nátrium
    557 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    719.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1759.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    965 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    911 mg
  • Retinol - A vitamin:
    753 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2256 micro
  • β-crypt
    518 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2732 micro
Összesen 4264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

A gombapaprikáshoz

A sztrapacskához

Elkészítés

A gombapaprikáshoz

  1. A hagymát apró kockára vágva a vajon (vagy olívaolajon) megdinszteljük.
  2. Az apróra vágott gombát belerakjuk, öntünk rá egy dl vizet, csipetnyi sót rakunk rá, és lassú tűzön 15 percig főzzük.
  3. Közben a sztrapacskához a lereszelt krumplit összekeverjük a liszttel, a 4 tojással és egy csipetnyi sóval, nokedlitészta sűrűségűre keverjük, és forró vízben kiszaggatjuk.
  4. A gombapörköltbe 15 perc főlés után belekavarjuk a paprikát, majorannát, borsot, mustárt, tejfölt, és még egy pár percig főni hagyjuk.
  5. Forró sztrapacskán tálaljuk.
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17847
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 12.

Ajánló

 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös-mustáros gombabpaprikás sztrapacskán
TIBIAPU 15 recept

Gombaparikást akartam csimálni, és az asszony azt mondta próbáljak belerakni egy kanál mustárt. Kiadja!

Hozzávalók

A gombapaprikáshoz

A sztrapacskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...