r
Nosalty Logó

Tejfölös-málnás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
b.agi
Tejfölös-málnás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A málnás részhez

Összesen 631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A málnás részhez

Összesen 3783 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A málnás részhez

Összesen 227 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    722.4 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.8 g

Zsír

  • Összesen
    183.9 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1023 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4334.3 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    861 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1511 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.2 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    895.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1444 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1389 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    582 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1283 micro
Összesen 3783 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.7 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A málnás részhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán kerek lapot nyújtunk belőle.
  3. Kibéleljük a piteformát és megszurkáljuk. Sütőpapírt teszünk rá és rizzsel vagy babbal lesúlyozzuk.
  4. 180 fokon 15 perc alatt elősütjük.
  5. A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük, a tojásokat a végén, egyenként adjuk hozzá.
  6. Elősütés után eltávolítjuk a sütőpapírt és a helyére öntjük a tölteléket.
  7. A villával kissé összetört málnát felforraljuk a porcukorral. Besűrítjük a vízzel elkevert keményítővel és a tejfölös részbe csurgatjuk.
  8. 160 fokon 35-40 perc alatt remegősre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7803
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik receptes újságban találtam rá erre a gyors, és egyszerű receptre. Az idén nagyon sok málnánk termett, úgyhogy pont kapóra jött, pillanatok alatt elfogyott. Másnap megint megsütöttem... :-) Lassan a szeder is érik , szerintem azzal is finom lesz.. ;-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A málnás részhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...