r
Nosalty Logó

Tejfölös-majorannás rakott zöldbab

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
hami
Tejfölös-majorannás rakott zöldbab
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 729 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2910 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3461.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    2467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 729 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.5 g

Zsír

  • Összesen
    169.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13847.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1670 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1810 mg
  • Nátrium
    9870 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1547.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1200 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    679 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1041 micro
  • α-karotin
    273 micro
  • β-karotin
    1708 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2578 micro
Összesen 2910 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Rizs kifőzése: 1-2 ek olajat felhevítünk, ezen megpirítjuk a bögre rizst. Ezután felöntjük 2 bögre vízzel. Amikor felforrt, beleteszünk 2 tk ételízesítőt. Sűrű kevergetés mellett addig főzzük, míg a rizs magába szívja a vizet, ezután tetőt teszünk az edényre, és a gázt elzárjuk.
  2. Darált hús elkészítése: A hagymát felkockázzuk, rádobjuk a felmelegített olajra, és megdinszteljük. Rátesszük a pulyka darált húst, mikor kifehéredett, fűszerezzük: kb. 2 tk só, 0,5 tk bors, 1 tk majoranna. 15-20 percig rotyogtatjuk a húst.
  3. Zöldbab főzése: Egy edény vizet felforralunk, forrás után beleteszünk 1 ek sót, majd ebben a vízben kb. 8 percig főzzük a zöldbabot, és leszűrjük.
  4. Összekeverés: Kivajazunk egy jénai tálat, beleöntjük a rizst, elterítjük a tálban, egy kis majorannát és ételízesítőt szórunk a tetejére. Rátesszük a darált húst, majd a zöldbabot. A tejfölt elkenjük a tetején és ráreszeljük a sajtot.
  5. Sütés: előmelegített sütőben középfokozatot addig sütjük, míg a sajt rá nem olvad, kicsit rápirul. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6260
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még sosem készítettem pulyka darálthússal ezt az ételt, gondoltam kipróbálom. Annyira finom lett, a plusz majorrana pedig nagyon illik hozzá:) Szeretem mert könnyű, és gyorsan elkészíthető finomság!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...