r
Nosalty Logó

Tejfölös-grízes piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejfölös-grízes piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 630 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2516 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 630 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    823 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2962.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    797 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    725 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.9 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    557 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    522 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1174 micro
Összesen 2516 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjét felverjük egy csipet sóval, majd apránként beledolgozunk 10 dkg cukrot.
  3. A tojások sárgáját a maradék 15 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt és a tejet, majd a búzadarát és kicsit állni hagyjuk (5-10 perc).
  4. Ezután belekeverjük a sütőporos lisztet, majd a felvert tojásfehérje habot.
  5. Egy közepes méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát. Ízlés szerint tehetünk bele kevés gyümölcsöt is.
  6. 170 C-os sütőben, lassan sütjük kb. 40-45 percig. Ha hamar pirulna, csökkentsük a hőfokot!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 37652
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ideje otthon lábadoztam, még bevásárolni se nagyon tudtam elmenni. Márpedig süti nélkül nincs élet! Ezért olyan hozzávalókhoz nyúltam, amik kéznél voltak. Megpróbáltam a hétköznapi anyagokból valami nem annyira szokványosat csinálni! Szerintem ehető lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...