r
Nosalty Logó

Tejfölös-fokhagymás-kapros csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sz. K. Rebeka
Tejfölös-fokhagymás-kapros csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 401 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2408 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 401 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.5 g

Zsír

  • Összesen
    176.4 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    837 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3686.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    973 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1808 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1147.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1037 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 2408 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felkockázzuk a vöröshagymát és a megmosott csirkemellet, és a fokhagymát is előkészítjük. (Én magas falú serpenyőt használtam az elkészítéshez)
  2. Minimális zsiradékban dinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felvágott húst, ízlés szerint sózzuk (vagy ételízesítőt adunk hozzá), borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg a hús fehér nem lesz.
  3. Ha már kifehéredett a csirkemell, felöntjük 1 pohár (kb. 2 dl) vízzel, és hozzáadjuk a fokhagymanyomóval préselt vagy apróra vágott fokhagymát (így teljesen szét fog főni, de az íze megmarad). Később, ha elfövi a levet, fel lehet még önteni vízzel úgy, hogy épp ellepje.
  4. Pár perc főzés után hozzáadhatjuk a 10-12 db borókabogyót és a majorannát ízlés szerint. A borókabogyó édeskés, kitűnően illik a fokhagymához és a majorannához. Főzzük, keverjük, és szükség esetén öntsük fel vízzel, amíg a hús már majdnem teljesen megfő.
  5. Ha már nem rágós a húsunk, és a hagyma miatt is kellőképpen sűrűre főtt a szaftunk, vegyük ki a borókabogyókat. (Így nincs kellemetlen ráharapás, a tejföl hozzáadása után nehéz megtalálni.)
  6. Ha kivettük a borókabogyókat, öntsük hozzá a tejfölt, és adjuk hozzá a kaprot is. Innentől már sűrűbben kell kevergetni. Ha elég sokáig főzzük, egy kissé túrós, krémes állagú ételt kapunk.
  7. Tálalhatjuk tésztával, rizzsel, főtt/tört krumplival, stb.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 360
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 25167
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 23.

Ajánló

Ízlés szerint lehet hozzáadni rozmaringot, petrezselymet, bazsalikomot, oregánót is. Én egy kis citromos ízt is el tudok képzelni benne. Jó párosítás lehet krémlevesekkel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sz. K. Rebeka 1 recept

Egyszerű és gyors ételt szerettem volna főzni, ezért a csirkemellet választottam, és mindenfélével összefőztem, amit találtam itthon. A vőlegényemnek annyira ízlett, hogy másnap ugyanezt kellett főznöm.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...