r
Nosalty Logó

Tejfölös-fokhagymás-kapros csirkemell

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sz. K. Rebeka
Tejfölös-fokhagymás-kapros csirkemell
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

401
Kalória
22.9g
Fehérje
12g
Szénhidrátok
29.4g
Zsír
191.3g
Víz
139.5g
Koleszterin
704.7mg
Rost
5.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 401 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2408 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    191.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 401 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.5 g

Zsír

  • Összesen
    176.4 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    837 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3686.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    973 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1808 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    1147.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1037 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 2408 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

  1. Felkockázzuk a vöröshagymát és a megmosott csirkemellet, és a fokhagymát is előkészítjük. (Én magas falú serpenyőt használtam az elkészítéshez)
  2. Minimális zsiradékban dinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felvágott húst, ízlés szerint sózzuk (vagy ételízesítőt adunk hozzá), borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg a hús fehér nem lesz.
  3. Ha már kifehéredett a csirkemell, felöntjük 1 pohár (kb. 2 dl) vízzel, és hozzáadjuk a fokhagymanyomóval préselt vagy apróra vágott fokhagymát (így teljesen szét fog főni, de az íze megmarad). Később, ha elfövi a levet, fel lehet még önteni vízzel úgy, hogy épp ellepje.
  4. Pár perc főzés után hozzáadhatjuk a 10-12 db borókabogyót és a majorannát ízlés szerint. A borókabogyó édeskés, kitűnően illik a fokhagymához és a majorannához. Főzzük, keverjük, és szükség esetén öntsük fel vízzel, amíg a hús már majdnem teljesen megfő.
  5. Ha már nem rágós a húsunk, és a hagyma miatt is kellőképpen sűrűre főtt a szaftunk, vegyük ki a borókabogyókat. (Így nincs kellemetlen ráharapás, a tejföl hozzáadása után nehéz megtalálni.)
  6. Ha kivettük a borókabogyókat, öntsük hozzá a tejfölt, és adjuk hozzá a kaprot is. Innentől már sűrűbben kell kevergetni. Ha elég sokáig főzzük, egy kissé túrós, krémes állagú ételt kapunk.
  7. Tálalhatjuk tésztával, rizzsel, főtt/tört krumplival, stb.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Egyszerű és gyors ételt szerettem volna főzni, ezért a csirkemellet választottam, és mindenfélével összefőztem, amit találtam itthon. A vőlegényemnek annyira ízlett, hogy másnap ugyanezt kellett főznöm.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!