r
Nosalty Logó

Tejfölös csirke lapkasajttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejfölös csirke lapkasajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A csirkéhez

A páchoz

Összesen 1710 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A csirkéhez

A páchoz

Összesen 3415 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A csirkéhez

A páchoz

Összesen 242 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    119.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1851.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    844 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 1710 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.8 g

Zsír

  • Összesen
    239.3 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3702.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1687 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    745.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    681 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    667 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 3415 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A páchoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkemell-filéket csíkokra vágjuk.
  2. Készítünk egy egyszerű pácot. 1,5 deci olaj, szárnyas fűszerkeverék, bors, ételízesítő (ezzel vigyázni kell, mert a fűszerkeverékben is van só), 4 gerezd fokhagyma és 1 vöröshagyma lereszelve. Ebbe a pácba forgatjuk bele a csirkemell csíkokat, és hűtőbe tesszük 3-4 órára, hogy összeérjenek az ízek.
  3. 3-4 óra eltelte után a pác olajában egy serpenyőben kisütjük a husit.
  4. Sütés közben a tejfölt kikeverjük 1 deci tejjel és 2 ek liszttel.
  5. Ezzel a keverékkel öntjük fel a megsült húscsíkokat, és széttépdesve rádobjuk a lapkasajtot.Egyszer összerottyantjuk.
  6. Levesszük a tűzről, és megszórjuk petrezselyemmel. Rizzsel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7247
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajt nélkül sokszor elkészítettem már, de így még jobb.

Hozzávalók

A csirkéhez

A páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...