r
Nosalty Logó

Tejfölmázas, fekete-ribiszkés piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Tejfölmázas, fekete-ribiszkés piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír

piskótához

mázhoz

Összesen 561 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír

piskótához

mázhoz

Összesen 2244 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír

piskótához

mázhoz

Összesen 250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 561 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4173.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    961 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    1833 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.7 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    356 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 2244 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

piskótához

mázhoz

Elkészítés

piskótához

  1. A fekete ribiszkét leszemezzük, megmossuk és jól lecsepegtetjük. Egy kisebb méretes lábosba tesszük. Rászórunk 5 dkg cukrot, és mérsékelt tűzön kevergetve összefőzzük. Ha kész, félretesszük és teljesen kihűtjük.
  2. Egy méretes üstben stabil habbá verjük a tojásokat a maradék 10 dkg cukorral. Én ezt a műveletet kézi robotgép legmagasabb fokozatával végeztem. Ezután belekeverjük az olajat, a sütőporral összeszitált lisztet, majd a kihűlt, cukorral összefőzött fekete ribiszkét.
  3. Egy kisebb tepsit (nálam ez 30x20 cm) kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. Előmelegített 180 C-os sütőbe téve kb. 15 perc alatt készre sütjük. A piskótát kiemeljük, és egy deszkára tesszük.

mázhoz

  1. Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a tejfölös csokimázat. Egy méretes lábaskában összevegyítjük a kakaót és a cukrot. Ezután összekeverjük a sűrű tejföllel.
  2. Lasú tűzön elkezdjük kevergetve melegíteni, majd emelve a hőfokot pár percig forraljuk. A hőfokot fokozatosan csökkentve állandóan kevergetve levesszük a tűzről, és még legalább 5-6 percig kevergetjük, míg jobban besűrűsödik
  3. Langyosra hűtjük, és bevonjuk vele a piskótát. Kb. 1-2 óra elteltével tetszőlegesen szeleteljük, és kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2932
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölmázas, fekete-ribiszkés piskóta
Lizinka_ 604 recept

Kellemesen savanykás, de ugyanakkor édes, csokis finomság!

Hozzávalók

piskótához

mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...