r
Nosalty Logó

Tejberizses epres süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejberizses epres süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tejberizses epres sütihez

A tetejére

Összesen 942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tejberizses epres sütihez

A tetejére

Összesen 3764 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tejberizses epres sütihez

A tetejére

Összesen 236 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    180.8 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3085.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    640 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    685 mg
  • Nátrium
    1436 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.3 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 3764 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A tejberizses epres sütihez

A tetejére

Elkészítés

A tejberizses epres sütihez

  1. A tejből, rizsből, a vaníliás cukorból szokásos módon tejberizst készítünk. A tojásokat a kristálycukorral habosra felverjük és a rizshez keverjük. A citrom reszelt héját is hozzáadjuk.
  2. A leveles tésztát lisztezett deszkán kb. 2 mm-es vastagságúra kinyújtjuk.
  3. Kb. 10x10-es négyszögekre felvágjuk. Közepükre 1-1 evőkanál tejberizst teszünk. Ezek közepébe 1-1 epret helyezünk. A tészták csücskeit összefogjuk, a sütiket sütőfóliával kibélelt tepsire tesszük. (Kb. 18 darab lesz belőle.)
  4. 1 tojást felverünk és alaposan megkenjük vele a süti "táskákat".
  5. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  6. Az étcsokoládét felolvasztjuk, bő evőkanálnyi vajjal elkeverjük és a sütik tetejére csurgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 170
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 26207
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 04.

Ajánló

Málnával, szederrel is nagyon finom. Ha az eper alá 1-1 kocka fehér csokoládét rakunk, tovább fokozhatjuk az élményt!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most olvastam a Prima Konyha magazinban és gyorsan ki kellett próbálnom. 

Hozzávalók

A tejberizses epres sütihez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...