Tejben sült csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 16% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
550
kcal
- 16% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
1100
kcal
- 16% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.3 g
Zsír
-
Összesen 39.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 819.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 315 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 236 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 95 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
550
kcal
- 16% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.6 g
Zsír
-
Összesen 78.9 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 272 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1639.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 629 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 428 mg
-
Nátrium 473 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 190 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 240 micro
Összesen
1100
kcal
- 16% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 18.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkecombokat megsóztam, frissen őrölt borssal meghintettem. Az olaj és vaj keverékén egy serpenyőben jó erősen megpirítottam őket.
- 190 fokra előmelegítettem a sütőt. Egy fedeles sütőtálba raktam a combokat, mellé helyezzük a fokhagymagerezdeket, zsályaleveleket, fahéjat és a citromhéjdarabokat. Köré öntjük a tejet, lefedjük a tálat, és a sütőben kb. 1 órát sütjük. A végén még kb. 20-25 percet fedél nélkül alacsonyabb hőfokon sütjük.
- A citromhéj miatt a tej összeugrott, de ez egyáltalán nem volt zavaró. A tányéron kinyomkodtuk a héjukból a fokhagymákat, és belekevertük a szaftba, ami hihetetlenül finom volt. Pennét főztem hozzá, bár illet volna krumplipüré is vagy rizs is.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3016
- Feltöltés dátuma: 2017. október 14.
Ajánló
Kicsit hasonlít Nigella citromos fokhagymás csirkéjére, de a tej miatt azért más ízvilág.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pogácsa
391 recept
Jamie azonos nevű receptje alapján készítettem. Ő egy egész csirkét vett, mi kettőnknek 2 jókora egész csirkecombot, ehhez módosítottam a hozzávalók mennyiségét.