r
Nosalty Logó

Tejbegrízfagyi mandulagrillázzsal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
modosa
Tejbegrízfagyi mandulagrillázzsal
adag
Főzés
perc
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A fagyihoz

A mandulagrillázshoz

Összesen 861 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A fagyihoz

A mandulagrillázshoz

Összesen 3443 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A fagyihoz

A mandulagrillázshoz

Összesen 282 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 861 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    183.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1958 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2301.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1094 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    395 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    1362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1142 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1751 micro
Összesen 3443 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

A fagyihoz

A mandulagrillázshoz

Elkészítés

A fagyihoz

  1. 1 dl tejszín és 2 dl tej keverékében sűrűre főzzük a grízt. Hozzáadunk 5 dkg cukrot és egy csipet sót, lehűtjük.
  2. A krémsajtot és a tejszínt közepes hőmérsékleten összemelegítjük úgy, hogy homogén masszát kapjunk, hozzáadjuk a vaníliát.
  3. A tojások sárgájához hozzáadjuk a maradék cukrot, és kézi mixerrel, magas fordulaton fehéredésig keverjük.
  4. A tojásos masszát a krémsajtos keverékhez öntjük, és alacsony hőmérsékleten addig főzzük, míg besűrűsödik. Akkor jó, ha a belemártott fakanál domború felén bevonatot képező masszába ujjunkkal csíkot húzunk, és az nem folyik össze.
  5. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hozzáadjuk a szintén kihűlt grízt.
  6. Minimum 4 órára mélyhűtőbe tesszük. Ha a tárolóedénybe töltéskor a massza és a tető között nagyobb hely marad, folpack-kal lefedjük a masszát.
  7. A grillázshoz a cukrot egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten aranyszínűre karamellizáljuk (először folyékony lesz, aztán kezd csak barnulni). Amikor elérjük a kívánt színt, beleszórjuk a mandulát, majd az előre odakészített sütőpapírra vagy szilikonlapra öntjük. Vigyázat, nem szabad hozzáérni, mert nagyon forró! Amikor keményre dermedt, lehúzzuk róla a papírt, és összetördeljük.
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7923
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 19.

Ajánló

Egy cikk a Philadelphia krémsajtról.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kár lenne tagadnom, az utóbbi hetekben totál rákattantam a fagyikészítésre. Ahhoz képest, hogy csak néhány hete volt az első kísérletem, ez már a harmadik nekifutás, és egyre nehezebb elképzelnem, eddig hogy elégedhettem meg a készen vásárolt alternatívákkal. A hűtési időt leszámítva pikpak megvan, és ha zongorázni tudnám a különbséget a gyári és házi között, akkor folyamatos telt ház előtt játszanék a Carnegie Hallban. Hogy honnan jött a tejbegríz ötlet? Tulajdonképp abból a nem kimondottan önzetlen megfontolásból, hogy imádom, de nagyjából egyedül vagyok ezzel a családban, így sosem csinálok, ergó sosem jutok hozzá. Ilyen esetekre az étterem jó megoldás, de igencsak meg lennék lepve, ha ez bárhol szerepelne az étlapon. Miután a fagyit mindenki szereti, gondoltam, tudatlan rokonaim talán nem veszik észre a turpisságot, és miközben mit sem sejtve kanalazgatják a fagyikelyhet, kis kompromisszummal én is áldozhatok kedvencem oltárán... hogy a turpisság felett érzett kéjes érzésről ne is beszéljek. Ezúttal mandulával és gyümölcsökkel tálaltam - ez is a megtévesztés része - de aki nem kényszerül e fajta trükközésre, megszórhatja kakaóporral, gondolom úgy is guszta és isteni.

Hozzávalók

A fagyihoz

A mandulagrillázshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...