Tejbegríz süti sok gyümölccsel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
DiaNatura
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
50g búzadara180 kcal
-
47g tej26 kcal
-
13g napraforgó olaj117 kcal
-
29g cukor111 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
125g őszibarack47 kcal
-
31g alma15 kcal
-
3 kcal
Összesen
499
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
400g búzadara1440 kcal
-
375g tej210 kcal
-
106g napraforgó olaj939 kcal
-
230g cukor890 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1000g őszibarack374 kcal
-
250g alma117 kcal
-
50g piros ribizli27 kcal
Összesen
3998
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
16.6g búzadara60 kcal
-
15.5g tej9 kcal
-
4.4g napraforgó olaj39 kcal
-
9.5g cukor37 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
41.4g őszibarack16 kcal
-
10.4g alma5 kcal
-
2.1g piros ribizli1 kcal
Összesen
167
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.3 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 142.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 204 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
499
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 72 g
Zsír
-
Összesen 120.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2929.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 732 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 293 mg
-
Foszfor 981 mg
-
Nátrium 902 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 666.2 g
-
Cukor 352 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1137.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 51 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 337 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1628 micro
-
β-crypt 668 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 962 micro
Összesen
3998
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
167
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
3.8 dl tej
-
1.3 dl napraforgó olaj
-
1 csipet só
-
1 tk szódabikarbóna
-
1 tk sütőpor
-
fahéj ízlés szerint
-
1 kg őszibarack
-
1 nagy db alma
-
5 dkg piros ribizli
Elkészítés
- A tejbegrízt hidegen bekeverjük a többi hozzávalóval, és félretesszük.
- Az őszibarack 3/4-étmeghámozzuk, feldaraboljuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. (Ha savanykásabb, akkor megszórjuk mégegy kiscukorral és fahéjjal.)
- Ráöntjük a tejbegrízt, és elsimítjuk rajta, nem baj, ha kilógnak a gyümölcsök.
- Rákarikázzuk az almát, rászórjuk a ribizlités a maradék barackot, majda tetejét is megszórjuk egy kis kristálycukorral.
- Sütőben 160 C-on sütjük 10 percig, majd 140 C-on további 15 percig. (tűpróba!)
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Tepsi mérete: 20x24
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 127
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 18547
- Feltöltés dátuma: 2012. június 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
DiaNatura
132 recept
Konyhámban tovább folytatódik a tönköly búzadara pályafutása!:) Mivel hamar fel kell használnom, ezért minden nap készül belőle valamilyen gyümölcsös finomság. Ezt a tojás nélküli változatot még nem láttam itt feltöltve. Teljes kiőrlésű tönkölybúzadarából készült, amely ebben a sütiben nem érezhető, mint pl. a kenyereknél, ezért annak is ajánlom, aki egyébként nem szereti a korpás pékárut. Mivel én nem tettem bele csak a fele cukor mennyiséget, kellett hozzá egy kis extra édesítés, így a tegnap készült Ribizlidzsem természetes zselésítővel is rákerült a tetejére tálaláskor. Finom szilvával, málnával, sárgabarackkal, meggyel, de el tudom képzelni szinte bármilyen gyümölccsel, a lényeg, hgy sok legyen!