r
Nosalty Logó

Tejbegríz forever

0,0

0 ÉRTÉKELÉS19 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
modosa
Tejbegríz forever
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

437
Kalória
10.1g
Fehérje
42.1g
Szénhidrátok
24.9g
Zsír
20.3g
Víz
144.9g
Koleszterin
1.7g
Rost
12.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 437 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3493 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 258 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1034.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 437 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    198.9 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8274.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1001 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    967 mg
  • Nátrium
    5917 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.1 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    162.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1470 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    697 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1444 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    970 micro
Összesen 3493 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta készítése:
  2. A vajat egy tálba tesszük, és fakanállal szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a sót és a tojássárgáját.
  3. A cukrot hozzáadjuk a tejhez. Folyamatos keverés közben a habosra kevert vajhoz adjuk.
  4. A lisztet átszitáljuk, majd a vajas keverékhez adjuk.
  5. A tésztát fakanállal összedolgozzuk, majd belisztezett munkalapon, könnyedén átgyúrjuk.
  6. Gömböt formázunk belőle, kissé lelapítjuk, és becsomagoljuk folpackba.Hűtőben pihentetjük min. 2 órán át.
  7. A töltelék készítése:
  8. A búzadarából és a tejből tejbegrízt készítünk, kihűtjük, majd a mandula kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót.
  9. A mandulát serpenyőben aranybarnára pirítjuk.
  10. Összeállítás:
  11. A tésztát 1/3-2/3 arányban kettéosztjuk. A nagyobb félből gombócot formázunk, és lisztezett munkafelületen a tortaformánál 2 cm-rel nagyobb átmérőjű, 5 mm vastag körlapot nyújtunk belőle. A kisebb adag tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk.
  12. A nagyobb adagot lisztezett nyújtófára tekerjük, ráhelyezzük a kivajazott tortaformára (én szilikonformában csináltam), és kibéleljük vele úgy, hogy atészta széleit a forma oldalához nyomkodjuk, az alját villával megszúrkáljuk
  13. Megszórjuk a tésztát a mandulával, majd ráöntjük a tölteléket, kicsit hagyjuk megdermedni
  14. A maradék tésztából egy tésztaszúró segítségével virágokat formázunk és óvatosan a töltelékre helyezzük
  15. Megkenjük a tetejét 1 ek vízzel higított tojássárgájával, és 50 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25

Nem, nem tévedés, stimmel a kép és a szöveg, ez csak tortának látszik, valójában omlóstésztába töltött, sült tejbegríz :) A fagyi kapcsán már meséltem, hogy a családban mára már csak én vagyok a tejbegríz szerelmese, és hogy mindenféle csínytevés árán tudom csak lenyomni szeretteim torkán. Nos, ez a torta is az álcázás projekt egy újabb - remélem, sikeres - darabja. Tejbegríz rulez :))  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!