r
Nosalty Logó

Teasütemény karamellizált tejkrémmel töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Teasütemény karamellizált tejkrémmel töltve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Tejkaramell

Díszítés

Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Tejkaramell

Díszítés

Összesen 4894 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Tejkaramell

Díszítés

Összesen 249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    206.3 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    821 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2796.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1349 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    569 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    687.5 g
  • Cukor
    444 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1384 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1356 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 4894 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Tészta

Tejkaramell

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. Először a krémet készítsük el (de legjobb már előző este megcsinálni), mert 2 óra kell az elkészítéshez, és a töltéshez hideg krémet kell használni.
  2. A tésztához a száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgákat, a vanília aromát, és gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát kétfelé vesszük, folpackba csomagolva hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Az idő elteltével enyhén lisztes felületen 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval (5 cm) köröket szúrunk belőle. A tészta másik felével is így járunk el.
  4. A kekszeket sütőpapíros tepsire rakjuk, 180 °C fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt készre sütjük.
  5. Rácsra szedve kihűtjük őket. Ha kihűltek, összeragasztunk 1-1 darabot az elkészült karamellkrémmel, és megforgatjuk kókuszreszelékben.

Tejkaramell

  1. Feltétlenül kell a magas zsírtartalmú tej a karamell készítéshez!!! A krémhez a tejet egy vastag aljú lábosba töltjük, hozzáadjuk a cukrot, a szódabikarbónát és összeforraljuk. Keverjük folyamatosan, nehogy kifusson.
  2. Majd a lángot takarékra (alacsonyra) állítva kb. 2 óráig hagyjuk forrni, néha-néha habverővel keverjük meg. Az utolsó félórában emeljük közepesre a lángot, és állandó keverés mellett főzzük sűrűre. Utána hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3435
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spanyolország, Argentína, Dél-Amerika, Mexikó környékének közkedvelt teasüteménye. A keksz a kukoricalisztnek és az étkezési keményítőnek köszönhetően nagyon könnyű, puha... viszont a töltelék tömény édesség!!! Fogyókúrázók csak csukott szemmel nézhetik... Ebből a mennyiségből 30 db összeragasztott aprósütim lett.

Hozzávalók

Tészta

Tejkaramell

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...