Tavaszi zöldségvirágos focaccia
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
1g só0 kcal
-
3 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
38g víz0 kcal
A díszítéshez
-
70g zöldspárga10 kcal
-
15g újhagyma zöldje4 kcal
-
17g koktélparadicsom3 kcal
-
3 kcal
-
4 kcal
-
2 kcal
-
3g lenmag13 kcal
-
3g tökmag11 kcal
Összesen
299
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
8g só0 kcal
-
23 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
300g víz0 kcal
A díszítéshez
-
560g zöldspárga78 kcal
-
120g újhagyma zöldje32 kcal
-
136g koktélparadicsom24 kcal
-
25 kcal
-
31 kcal
-
19 kcal
-
20g lenmag107 kcal
-
20g tökmag89 kcal
Összesen
2389
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához
-
24.6g finomliszt90 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.3g instant élesztő1 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
14.8g víz0 kcal
A díszítéshez
-
27.6g zöldspárga4 kcal
-
5.9g újhagyma zöldje2 kcal
-
6.7g koktélparadicsom1 kcal
-
1 kcal
-
2 kcal
-
1 kcal
-
1g lenmag5 kcal
-
1g tökmag4 kcal
Összesen
118
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 648.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 397 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 156 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 890 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 437 micro
-
Lut-zea 571 micro
Összesen
299
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 75.7 g
Zsír
-
Összesen 35.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5188.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 185 mg
-
Kálcium 349 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 371 mg
-
Foszfor 1069 mg
-
Nátrium 3178 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 445.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 1248 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 623 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 464 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 385 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 656 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 211 micro
-
β-karotin 7116 micro
-
β-crypt 469 micro
-
Likopin 3499 micro
-
Lut-zea 4570 micro
Összesen
2389
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 350 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 172 micro
-
Lut-zea 225 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 kk só
-
7 g instant élesztő
-
1 csipet cukor
-
2 ek olívaolaj
-
3 dl víz
A díszítéshez
-
8 közepes db zöldspárga
-
4 közepes db újhagyma zöldje
-
0.5 db piros kaliforniai paprika
-
0.5 db sárga kaliforniai paprika
-
0.5 db zöld kaliforniai paprika
-
2 ek lenmag
-
2 ek tökmag
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet – ami az én esetemben pizzaliszt (00) volt – sóval összeszitáljuk egy munkafelületre, és egy nagy krátert képzünk a közepébe. Ide öntünk először a 2,5 dl langyos vizet, ebbe szórunk egy csipet cukrot és az élesztőt.
- Egy-két perc múlva locsoljunk bele két kanál olívaolajat, és kezdjük el összegyúrni a tésztát. Ha úgy érezzük, kell még hozzá víz, locsoljunk hozzá. Gyúrjuk legalább öt percig, majd egy gombócba gyúrva, kendővel lefedve hagyjuk kelni.
- Vágjuk 8 részre a tésztát, mindegyiket gyúrjuk kis golyóba, és fedjük le további 10 percre pihenni.
- Közben vágjuk vékony szeletekbe a zöldségeket, kivéve a paradicsomot, azt majd csak a felhasználáskor.
- Nyújtsuk ki a kis gombócokat ovális formába. Késsel vagdossuk be körben a tésztát, majd az alját és a tetejét sodorjuk és nyújtsuk meg, hogy ténylegesen levél formát kapjanak.
- Melegítsük előre a sütőt 220 fokra úgy, hogy az üres tepsit is tegyük be.
- Helyezzük a tésztaleveleket egy sütőpapírra, majd díszítsük kedvünkre őket. A spárgát érdemes pár percre forrásban lévő vízbe dobni, utána könnyebben lehet hajlítani. A többi zöldséget frissen tegyük a tésztára.
- Locsoljuk meg picit olívaolajjal, majd mehetnek a díszes tésztalevelek sütőpapírostól a forró tepsibe és a sütőbe pár percre sülni. Figyeljük, ne süssük túl, akkor kiszáradhat a tészta, és a vékonyra vágott zöldségek megéghetnek. Jó étvágyat hozzájuk!
A díszítéshez
- Díszítsük kedvünkre őket. A spárgát érdemes pár percre forrásban lévő vízbe dobni, utána könnyebben lehet hajlítani. A többi zöldséget frissen tegyük a tésztára.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 145
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6500
- Feltöltés dátuma: 2020. február 27.
Ajánló
Tavaszi reggelire, húsvétra vendégvárónak nagyszerű kis rágcsálnivaló, a külleme pedig magáért beszél!
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
húsmentes ünnepi és böjti ételek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
588 recept
Hamarosan itt a tavasz, díszítsd kerti zöldségekkel a reggeli focacciádat! Nekem így sikerült, de te használhatsz hozzá bármilyen más finomságot, például pici gombát, lila hagymát még!