r
Nosalty Logó

Tavaszi zöldségleves csirkemellel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Tavaszi zöldségleves csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1295 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 50 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1450.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    926 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    624 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    2326 micro
  • β-karotin
    5679 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    93.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5801.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1294 mg
  • Nátrium
    3705 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1082.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2497 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    9305 micro
  • β-karotin
    22716 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3242 micro
Összesen 1295 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    366 micro
  • β-karotin
    895 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A sárgarépát vékony szeletekre, a karalábét forgácsokra, a burgonyát kockákra vágjuk.
  2. A húst megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, majd kockákra vágjuk. A forró olajban kb. 5 percig pirítjuk, sóval, borssal fűszerezzük.
  3. A levest felfőzzük, hozzáadjuk a burgonyát, kb. 10 percig főzzük, hozzáadjuk a sárgarépát és a karalábét, és további 6 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót és a húst, és további 3 percig főzzük.
  4. A lisztet simára keverjük a tejszínnel, a leveshez öntjük, felfőzzük, kb. 3 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük. Megszórjuk a petrezselyemmel és metélőhagymával.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 264
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 36739
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom, tavaszt idéző leves. A levest ízesíthetjük egy kis citromlével is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...