r
Nosalty Logó

Tavaszi zöldséges csirkevagdalt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Tavaszi zöldséges csirkevagdalt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 647 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1939 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1416.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 647 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.7 g

Zsír

  • Összesen
    115.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4248.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    918 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1934 mg
  • Nátrium
    974 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    813.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    887 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    697 mg
  • Retinol - A vitamin:
    721 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1740 micro
  • β-crypt
    487 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 1939 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet minél kisebb darabokra vágjuk, ha tudjuk, mixerrel pépesítsük. Keverjük a össze a tejszínnel, tojással, ízesítsük a fűszerekkel.
  2. A vajon dinszteljük üvegesre a kockára vágott hagymát, keverjük hozzá a kis darabokra vágott kápia paprikát. Húzzuk le a tűzről, és reszeljük bele a kétféle sajtot. Majd az egészet adjuk a húspéphez.
  3. Alaposan zsírozzunk ki egy őzgerinc- vagy más formát. Egyengessük el rajta a zöldséges masszát. Előmelegített 200 fokos sütőben süssük kb. 30 percet. Várjunk, míg hűl, aztán borítsunk rá egy tepsit vagy tálcát, és egy hirtelen mozdulattal fordítsuk át.
  4. Tálaljuk rizzsel, felszeletelve. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3341
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 10.

Ajánló

Ha kicsit hagyjuk hűlni, akkor könnyebben fog menni a szeletelés!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha az ember éhes, akkor nem azon gondolkodik, hogy nincs kedve ételt készíteni, hanem tisztességesen nekifog, mert tudja, enni, enni kell!  Nem fogok elmenni venni étterembe, mikor nem sok idő ezt a finomságot elkészíteni!!!! :-))))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...