r
Nosalty Logó

Tavaszi tésztasaláta Petruska konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petruska
Tavaszi tésztasaláta Petruska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2091 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    869 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 524 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    84.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2123 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1109.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    670 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    463 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    720 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    272 micro
  • β-karotin
    3474 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    6175 micro
  • Lut-zea
    3151 micro
Összesen 2091 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    315 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés vajon megpároljuk a mirelit zöldésgeket. Mehet rá só, kakukkfű, rozmaring, borsikafű.
  2. A tésztát sós vízben megfőzzük, leöblítjük, lehűtjük.
  3. A friss zöldségeket megmossuk, felkockázzuk, tálba tesszük.
  4. A tejfölt, majonézt, sót, fehér borsot, citromlét, mustárt, cukrot jól kikeverjük.
  5. Ha kihűlt a tészta és a párolt zöldség, akkor egy nagyobb tálban összekeverjük az összes alapanyagot. Kivéve a jégsaláta és a paradicsom.
  6. Pár órára behűtjük. Tálaláskor a tálak aljába tépünk a saláta levélből, és a paradicsomkockákkal vegyesen teletesszük a tálakat a salátával. Tetejére füstölt sajtot reszelünk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10707
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 14.

Ajánló

Bármikor, ha kedvünk támad rá. Grillezett ételekhez is finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi tésztasaláta Petruska konyhájából
Petruska 61 recept

Húsvét előtt vettem nyuszi figurás száraztésztát. Gondoltam ebből valami finomat kellene készítenem. Ez lett belőle! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...