r
Nosalty Logó

Tavaszi tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tavaszi tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Medvehagymás szósz

Saláta

Tészta

Összesen 358 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Medvehagymás szósz

Saláta

Tészta

Összesen 2129 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Medvehagymás szósz

Saláta

Tészta

Összesen 51 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    567.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1245 micro
  • β-karotin
    4790 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3673 micro
Összesen 358 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4305.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1389 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    507 mg
  • Foszfor
    1557 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    3402.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2896 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    336 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1674 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    7470 micro
  • β-karotin
    28741 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    22037 micro
Összesen 2129 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    184 micro
  • β-karotin
    707 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

Medvehagymás szósz

Saláta

Tészta

Elkészítés

Medvehagymás szósz

  1. A medvehagymát megmossuk, és a leveleket összevágjuk 1-2 centis csíkokra. Pici olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felengedett spenótot, és kb. 2 perc alatt összefőzzük. (Természetesen friss spenótot is használhatunk.)
  2. 1 deciliter tejszínnel felengedjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és belenyomunk két gerezd fokhagymát.
  3. Egy evőkanál keményítőt feloldunk kb. fél deci hideg vízben, és besűrítjük vele a szószunkat.

Saláta

  1. A jégsalátát hosszanti irányban félbevágjuk, és ujjnyi csíkokra szeleteljük.
  2. A kínai kelt keresztben, ujjnyi vastagon leszeleteljük, kb. a feléig, és összekeverjük a jégsalátával. A kínai kel vastagabb részét, a torzsáját hozzátehetjük a zöldséges tésztához.

Tészta

  1. A gombákat megpucoljuk, és kockára vágjuk.
  2. A sárgarépákat megpucoljuk, és vékony reszelőn lereszeljük.
  3. A zöldborsót, a gombát pici olajon megfuttatjuk, és hozzáadjuk a reszelt sárgarépát.
  4. A spagetti tésztát félbetörjük, és hozzáadjuk a zöldségekhez, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és fedő alatt készre főzzük. Főzés közben a vizet lehet pótolni, de csak minimális mennyiségben.
  5. Amikor elkészült, 1 deci tejszínnel óvatosan átkeverjük a zöldséges tésztát. Tálaláskor alulra megy a saláta, rá a tészta, és a tetejére a szósz.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1274
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 11.

Ajánló

Könnyű, száraz fehérbor, vagy rozé nagyon illik hozzá, bár ez ízlés kérdése is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A főzőklubban ettem először ezt a finomságot, és mivel pont böjti időszak van, ezért különösen tetszett, hogy húsmentes, de mégis nagyon laktató, arról nem is beszélve, hogy már benne vannak a tavasz első vitaminjai és zamatai. Ha növényi tejszínt, és durum tésztát használunk, akkor vegetáriánusok is fogyaszthatják.

Hozzávalók

Medvehagymás szósz

Saláta

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...