r
Nosalty Logó

Tavaszi tekercs

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Tavaszi tekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 452 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1809 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1064.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1174 micro
  • β-karotin
    2782 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 452 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    132.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4256.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    2834 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    731.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1159 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    4695 micro
  • β-karotin
    11129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 1809 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    363 micro
  • β-karotin
    861 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apró kockára vágjuk, és az olajon megdinszteljük.
  2. A répát és a káposztát gyufaszál méretűre vágjuk.
  3. A húst a hagymához adjuk, és megsütjük benne. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Ha kész, hozzáadjuk a répát és a káposztát, és pár perc alatt félpuhára sütjük. Szójaszósszal ízesítjük (kb. 4-5 evőkanálnyi).
  5. A réteslapokat széthajtogatjuk, 2-3 réteg legyen egymáson. Arra vigyázzunk, hogy ne száradjon ki. Érdemes nedves konyharuhával letakarni.
  6. 15x15-ös négyszögekre felvágjuk, közepükre teszünk a töltelékből, és két szélét behajtva felgöngyölítjük.
  7. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, olajjal alaposan megkenjük, és forró sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1021
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 109
  • Össznézettség: 143185
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 04.

Ajánló

Szójaszószt kínálhatunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyobbik fiam kritikája így szólt: "Bármi is ez, finom".  Szerintem is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...