Tavaszi saláta árvácskával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
133
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
539
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 422.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 260.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 521 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 174 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 500 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1032 micro
Összesen
133
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 29.8 g
Zsír
-
Összesen 29.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 776 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1688.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 544 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 639 mg
-
Nátrium 274 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1041.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2085 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 304 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 698 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 393 micro
-
Kolin: 275 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1999 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4128 micro
Összesen
539
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 114.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 280 micro
Összesen
37
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Főzzük meg a fürjtojásokat, majd ha már kemények, pucoljuk meg kb. a felét, a többit hagyjuk meg díszítésnek.
- Mossuk meg a retket, újhagymát, madársalátát és az árvácskát, majd apróra daraboljuk fel a zöldségeket.
- Keverjük össze a tojásokat és a többi hozzávalót egy nagy tálba, majd facsarjuk rá a citromlevet, sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg olívaolajjal.
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6005
- Feltöltés dátuma: 2014. március 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Eldöntöttem, hogy szeretnék a virágokról írni egy cikket, és egy kicsit mélyebben beleásni magam a témába, így tettem velük egy próbát, és kipécéztem az árvácskát. Egyrészt mert most van a szezonja, másrészt mert akárhányszor meglátom, valami különös vágy fog el, hogy megegyem. Na, jó ez csak vicc. De tény, hogy kíváncsivá tett. Korábban azt gondoltam, hogy csak dekorációs funkciót látnak el a virágok egy-egy ételben. Azonban miután megkóstoltam, megdöbbentett, hogy nem csak szép, de finom is.