Tavaszi rizs vicsys konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
vicsys
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
319
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
638
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 145.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 414 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 379 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 2651 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1297 micro
Összesen
319
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 41.8 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 517.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 241 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 290.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 829 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 758 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 247 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 5303 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2594 micro
Összesen
638
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 122 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 179 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 292 micro
-
β-karotin 1251 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 612 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A rizst átmossuk egy kevés langyos vízben, és addig cseréljük rajta az öblítővizet, míg eltűnik az opálossága.
- Kb. fél liter (bőséges) vízben feltesszük főzni.
- A zöldséget és répát apró (5 mm-es) kockára vágjuk, a gombát pedig vékonyan felszeleteljük.
- A vajat felmelegítjük egy kis edényben, és rátesszük a felvágott zöldségeket, valamint az apróra aprított petrezselyem zöldjét. Sózzuk, borsozzuk, és ráhintjük a cukrot. Hozzáöntjük a vizet.
- A zöldségeket fedő alatt kis lángon pároljuk puhulásig.
- Ha a rizs megfőtt, leszűrjük, és a megpárolt zöldségekhez keverjük.
- Ha kell, sózzuk, és frissen őrölt borssal fűszerezzük.
- Elkészítettem: 102 alkalommal
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1500
- Feltöltés dátuma: 2013. május 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
vicsys
13 recept
Ez az étel lehet valamilyen sült (hús) körete, de önállóan is megállja a helyét. Tavaszi, friss zöldségekkel a legfinomabb. Nem tartalmaz puffasztó borsót vagy kukoricát, mint a "szokott" zöldséges rizs, emiatt a diétázók és az érzékeny gyomrúak is bátran fogyaszthatják. Aki fogyókúrához használja a receptet, nyugodtan kihagyhatja a vajat, vagy készítheti növényi zsiradékkal is. Nem lesz száraz és fujtós a rizs. A cukor is kihagyható bátran, de ez a minimális mennyiség csak ízt fokoz. Az elkészítése gyors, mert nem kell vacakolni a rizs pirításával, és ráadásul nem kell külön zsiradék hozzá. Az alapos mosás miatt tényleg pergő lesz, nem tapad össze egy csomóba.