r
Nosalty Logó

Tavaszi húsos palacsinta limon konyhájából

NS
Tavaszi húsos palacsinta limon konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A töltelékhez

571
Kalória
24.7g
Fehérje
48.7g
Szénhidrát
29g
Zsír
115.8g
Víz
112.6g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
6.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Összesen 571 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Összesen 2280 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Összesen 172 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    911.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    115.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 571 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    115.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3647.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1357 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1081 mg
  • Nátrium
    933 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    194.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    463.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    590 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 2280 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. A tojást, a tejet, a szódavizet, az olajat és a sót habverővel elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet is. Csomómentesre keverjük.
  2. Egy palacsintasütőben kevés olajat hevítünk, majd beleöntünk egy merőkanálnyi tésztát, kezünkkel körkörösen mozgatjuk a sütőt, hogy egyenletesen elterüljön benne. Közepes lángon addig sütjük, amíg nyers részt nem látunk, ekkor megfordítjuk, és ennél rövidebb ideig a másik oldalt is megsütjük, majd tányérra tesszük.
  3. A vaj és némi olívaolaj keverékén a nagyon vékonyra vágott hagymát puhára pároljuk, majd kissé megpirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a pici kockákra vágott csirkemellcsíkokat, sózzuk, borsozzuk, majd puhára sütjük, végül kissé ezt is megpirítjuk.
  5. Beletesszük a krémsajtot, a tejszínt, végül a reszelt sajtot, és sűrűre beforraljuk.
  6. Amikor kész, az apróra vágott medvehagymát is belekeverjük.
  7. Két evőkanál tölteléket elkenünk egy palacsintán, feltekerjük, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p

Csütörtök-pénteken általában bevásárolok a hétvégére, hogy kihagyjam a tömeget, mert kisbabával így kényelmes. Előfordult már az is, hogy péntek éjszaka még ötletem sem volt, hogy mit főzzek szombatra. Egy ilyen éjjel, bébietetés közben jött ennek a palacsintának az ötlete. Minden volt hozzá, és amíg főtt a húsleves, sok-sok játék közt, több részletben meg is csináltam. Ez olyan jó lett, hogy gyakran fogom csinálni.   A palacsinta tésztájának az elkészítését régen pont fordítva kezdtem, de mióta egy étteremben láttam ezt a módszert, így csinálom, mert kézzel is könnyű kikeverni, nem kell hozzá robotgép.

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...