r
Nosalty Logó

Tavaszi gyümölcsös kosárkák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Priskin Reni
Tavaszi gyümölcsös kosárkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Hozzávalók a tésztához (24 db)

Hozzávalók a krémhez (citromos és epres)

Összesen 1264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Hozzávalók a tésztához (24 db)

Hozzávalók a krémhez (citromos és epres)

Összesen 6317 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Hozzávalók a tésztához (24 db)

Hozzávalók a krémhez (citromos és epres)

Összesen 359 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    100.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    528 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 1264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    504 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1544.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    381.5 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2638 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2586 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 6317 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 359 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához (24 db)

Hozzávalók a krémhez (citromos és epres)

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához (24 db)

  1. A tészta száraz hozzávalóit, a lisztet és a porcukrot összekeverjük, majd a vajjal jól összedolgozzuk. Végezetül a tojások sárgájával gyúrunk belőle egy kerek egész formát.
  2. Hűtőbe rakva minimum 1 órán át pihentetjük, de az sem baj, ha tovább.
  3. Pihentetés után, lisztezett nyújtódeszkán félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, majd kerek formákat szaggatunk belőle.
  4. Ezeket a kerek formákat a megfordított muffinsütő aljára helyezzük, majd előmelegített, 175 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Aki szeretné, a rendes muffinformába is rakhatja a tésztát.
  5. Miután kisültek, a formáról leszedve hagyjuk kihűlni.

Hozzávalók a krémhez (citromos és epres)

  1. A krémhez a mascarpone-t és a habtejszínt habverő segítségével keményre felverjük. Közben hozzáadjuk a cukrot is.
  2. 3 egyenlő részre osztjuk a krémet. Az egyikhez hozzáöntjük a citromlét, a másikhoz pedig az eperturmixot. A harmadik adag pedig megmarad eredeti formájában (Ízlés szerint át lehet alakítani).
  3. A krémekkel megtöltjük a kosárkák belsejét, majd idénygyümölccsel, ehető dekorációs elemekkel, tésztamorzsával, Macaron desszerttel és különböző formákkal díszítjük a sütemények tetejét.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2037
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Priskin Reni 2 recept

A vidám színek és a friss gyümölcs ízek felhasználásával készítettem el ezeket a tavaszi kosárkákat. Könnyed és lágy jellegüknek köszönhetően kitűnő desszertek lehetnek a főételek után. 

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához (24 db)

Hozzávalók a krémhez (citromos és epres)

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...