Tavaszi gyümölcsös kosárkák
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Priskin Reni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 34% Zsír
Hozzávalók a tésztához (24 db)
-
40g finomliszt146 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
8g tojássárgája26 kcal
-
40g vaj287 kcal
Hozzávalók a krémhez (citromos és epres)
-
100g mascarpone404 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
80g habtejszín234 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
40g eper12 kcal
Összesen
1264
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 34% Zsír
Hozzávalók a tésztához (24 db)
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
200g vaj1434 kcal
Hozzávalók a krémhez (citromos és epres)
-
500g mascarpone2020 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
200g eper60 kcal
Összesen
6317
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 34% Zsír
Hozzávalók a tésztához (24 db)
-
11.4g finomliszt41 kcal
-
5.7g porcukor22 kcal
-
2.3g tojássárgája7 kcal
-
11.4g vaj82 kcal
Hozzávalók a krémhez (citromos és epres)
-
28.5g mascarpone115 kcal
-
5.7g cukor22 kcal
-
22.8g habtejszín67 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
11.4g eper3 kcal
Összesen
359
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 100.8 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 262 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.3 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 103.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 528 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 517 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
1264
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 73.7 g
Zsír
-
Összesen 504 g
-
Telített zsírsav 197 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1308 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1544.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 439 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 710 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 381.5 g
-
Cukor 222 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 516.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2638 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 119 mg
-
D vitamin: 179 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 465 mg
-
Retinol - A vitamin: 2586 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 605 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 525 micro
Összesen
6317
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 88 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
359
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához (24 db)
-
20 dkg finomliszt
-
10 dkg porcukor
-
2 db tojássárgája
-
20 dkg vaj
Hozzávalók a krémhez (citromos és epres)
-
50 dkg mascarpone
-
10 dkg cukor
-
400 ml habtejszín
-
2 ek citromlé
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához (24 db)
- A tészta száraz hozzávalóit, a lisztet és a porcukrot összekeverjük, majd a vajjal jól összedolgozzuk. Végezetül a tojások sárgájával gyúrunk belőle egy kerek egész formát.
- Hűtőbe rakva minimum 1 órán át pihentetjük, de az sem baj, ha tovább.
- Pihentetés után, lisztezett nyújtódeszkán félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, majd kerek formákat szaggatunk belőle.
- Ezeket a kerek formákat a megfordított muffinsütő aljára helyezzük, majd előmelegített, 175 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Aki szeretné, a rendes muffinformába is rakhatja a tésztát.
- Miután kisültek, a formáról leszedve hagyjuk kihűlni.
Hozzávalók a krémhez (citromos és epres)
- A krémhez a mascarpone-t és a habtejszínt habverő segítségével keményre felverjük. Közben hozzáadjuk a cukrot is.
- 3 egyenlő részre osztjuk a krémet. Az egyikhez hozzáöntjük a citromlét, a másikhoz pedig az eperturmixot. A harmadik adag pedig megmarad eredeti formájában (Ízlés szerint át lehet alakítani).
- A krémekkel megtöltjük a kosárkák belsejét, majd idénygyümölccsel, ehető dekorációs elemekkel, tésztamorzsával, Macaron desszerttel és különböző formákkal díszítjük a sütemények tetejét.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2037
- Feltöltés dátuma: 2019. május 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Priskin Reni
2 recept
A vidám színek és a friss gyümölcs ízek felhasználásával készítettem el ezeket a tavaszi kosárkákat. Könnyed és lágy jellegüknek köszönhetően kitűnő desszertek lehetnek a főételek után.