r
Nosalty Logó

Tavaszi burgonyasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Tavaszi burgonyasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 757 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 49 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.2 g
  • Cink
    99 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 190 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3120.7 g
  • Cink
    395 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    880 mg
  • Vas
    316 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    897 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1215.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 757 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 49 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát felkockázzuk, és enyhén sós vízben megfőzzük, majd jól lecsepegtetjük.
  2. Az uborkát jól megmossuk, és hámozatlanul nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  3. A retket is alaposan megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk.
  4. Az uborkát és a retket összekeverjük, és nagyon enyhén megsózzuk. (Nem fogjuk kicsavarni!)
  5. A túrót áttörjük, összekeverjük a kefírrel (ne kínozzuk agyon, mert akkor túlságosan híggá válik), enyhén sózzuk, megszórjuk a fehérborssal és a cukorral, majd hozzáadjuk a felaprított kaprot.
  6. Összekeverjük a burgonyát a nyers zöldségekkel, ráöntjük a dresszinget, összeforgatjuk vele, és legalább 2 órára hűtőbe rakjuk.
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16117
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 02.

Ajánló

Sültek, vadgalthúsok mellé finom, de magában is megállja a helyét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy könnyű saláta azoknak, akik szeretik a kapor ízét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...