r
Nosalty Logó

Tavaszi burgonyasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Tavaszi burgonyasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 757 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 49 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.2 g
  • Cink
    99 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 190 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3120.7 g
  • Cink
    395 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    880 mg
  • Vas
    316 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    897 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1215.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 757 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 49 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát felkockázzuk, és enyhén sós vízben megfőzzük, majd jól lecsepegtetjük.
  2. Az uborkát jól megmossuk, és hámozatlanul nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  3. A retket is alaposan megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk.
  4. Az uborkát és a retket összekeverjük, és nagyon enyhén megsózzuk. (Nem fogjuk kicsavarni!)
  5. A túrót áttörjük, összekeverjük a kefírrel (ne kínozzuk agyon, mert akkor túlságosan híggá válik), enyhén sózzuk, megszórjuk a fehérborssal és a cukorral, majd hozzáadjuk a felaprított kaprot.
  6. Összekeverjük a burgonyát a nyers zöldségekkel, ráöntjük a dresszinget, összeforgatjuk vele, és legalább 2 órára hűtőbe rakjuk.
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 16112
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 02.

Ajánló

Sültek, vadgalthúsok mellé finom, de magában is megállja a helyét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy könnyű saláta azoknak, akik szeretik a kapor ízét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek