r
Nosalty Logó

Tavaszhozó Borbála-sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Tavaszhozó Borbála-sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 4202 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 378 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.8 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    182 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1527.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    685 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    614.3 g
  • Cukor
    401 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1678 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1002 micro
Összesen 4202 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 378 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha, szobahőmérsékletű vajat keverjük robotgéppel magában habosra.
  2. Adjuk hozzá a kristálycukrot, keverjük tovább.
  3. Tegyük hozzá az egész tojásokat, dolgozzuk jól össze. Ha azt látjuk, hogy grízesbenne a vaj, ne aggódjunk. Ilyen.
  4. Keverjük bele apránként a liszt-keményítő-sütőpor keveréket.
  5. Kivajazott, kilisztezett 24-es vagy 26-os tortaformába öntjük, és 175-ra előmelegített sütőben, alul-felül álláson aranybarnára sütjük kb. 60 perc alatt. Tűpróba!
  6. Amíg kicsit hűl, készítsük el a mázat: a porcukrot egyszerűen keverjük össze a citromlével, egyselymes opálos masszát kapunk. Ezt csurgassuk, kenjük a sütemény tetejére.
  7. Süthetjük hosszúkás sütőformában is, ebben az esetben a 30 centis a jó, és a sütési idő is változhat.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 15966
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 23.

Ajánló

pH besorolás:erősen savasít. Erről bővebben itt olvashatsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyes hagyományok szerint, a Barbara - Borbála napján (december 4.) levágott cseresznyefaág ha karácsonyra kivirágzik, akkor nem lesz hosszú a tél, és hamar meghozza a tavaszt. Itt, Németországban, még mindig tartják ezt, és az egyik leghagyományosabb süteményüket is e napon sütik előszeretettel, amit Barbarakuchen - nek hívnak. Ugyan a karácsonyról már lecsúsztam, hogy kipróbáljam, de sütöttem sütit, vágtam hozzá ágat, és vízbe tettem. Hogy működik-e, nem tudom, 3 hét múlva kiderül. De másnapra, hosszú idő után, újra kisütött nálunk a nap. Ez a süti nem könnyed tésztájú, valamivel tömörebb, mint a piskótajellegűek általában, de remek citromos aromája van, és édesen savanykás rajta a kicsit roppanós máz, ami azonnal szétolvad az ember szájában.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...