r
Nosalty Logó

Tart piros gyümölcsökkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tart piros gyümölcsökkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A Pierre Hermé-féle omlós tésztához

A házi főzött vanília krémhez

A gyümölcsökhöz

Összesen 812 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A Pierre Hermé-féle omlós tésztához

A házi főzött vanília krémhez

A gyümölcsökhöz

Összesen 6487 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A Pierre Hermé-féle omlós tésztához

A házi főzött vanília krémhez

A gyümölcsökhöz

Összesen 300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 812 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    115.8 g

Zsír

  • Összesen
    378.4 g
  • Telített zsírsav
    196 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1835 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4044.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    1046 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    1799 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    673.4 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2864 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    1007 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2804 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    684 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1548 micro
Összesen 6487 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

A Pierre Hermé-féle omlós tésztához

A házi főzött vanília krémhez

A gyümölcsökhöz

Elkészítés

A Pierre Hermé-féle omlós tésztához

  1. A Pierre Herme-féle omlós tészta:
  2. A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Nem szabad sokáig gyúrni, épp, csak hogy összeálljon! Nagyon lágy tésztát kapunk (főleg ebben a melegben!), ezért viszonylag sokáig kell hűtőben pihentetni (min. 2-3 órát, de az sem baj, ha egy egész éjszakát pihen).
  3. A tésztát 2 részre osztjuk; az egyik fele máris mehet a fagyasztóba, a másik felét a hűtőben történő pihentetés után vékonyra nyújtjuk, és kibélelünk vele a 2 alumíniumtálcát. (A leeső tészta maradékot is lefagyaszthatjuk.)
  4. A tésztát megszúrkáljukvillával, letakarjuk alufóliával, erre nehezéket (én lencsét) teszünk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütöttem, ekkor a lencsét kidobtam az alufóliával, és készre sütöttem a tésztát.
  5. Amíg hűl, elkészítjük a vanília krémet:
  6. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vanília kikapart magjával, majd apródonként, váltakozva hozzákeverjük a folyadékot (tej+tejszín) és a száraz (cukor+liszt) hozzávalókat.
  7. Lassú tűzön gyakori kevergetés (a főzés vége felé állandó kevergetés) mellet felforraljuk, majd besűrítjük. (Az időt nem mértem, de nagyon gyorsan elkészült, forrás után gyakorlatilag azonnal sűrűsödik.)
  8. Follpackot nyomunk a krém felületére, hogy ne hártyásodjon, és hagyjuk hűlni.
  9. Összeállítás:
  10. A kihűlt tésztátra öntjük a kihűlt vanília krémet, tetejére halmozzuk a gyümölcsöket. Vanília fagyival (vagy csak magában) fogyasszuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3878
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nyár nálunk a piték, pie-ok, tartok időszaka, és szerencsére ilyenkor bőségesen lehet válogatni a zamatosabbnál-zamatosabb finom gyümölcsök közül is. Az eperszezon végén szinte kötelező ez a szépséges és finom tart, aminek a tésztájához Pierre Herme receptjét használtuk. Süthetjük kerek piteformában is! Ellenállhatatlan! (Nálunk most 2, hosszúkás alumíniumtálcában sült tart készült.)

Hozzávalók

A Pierre Hermé-féle omlós tésztához

A házi főzött vanília krémhez

A gyümölcsökhöz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...