Tart piros gyümölcsökkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 20% Zsír
A Pierre Hermé-féle omlós tésztához
-
35g vaj251 kcal
-
61g finomliszt223 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
13g mandula74 kcal
A házi főzött vanília krémhez
-
8g tojássárgája24 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
31g tej18 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
0g vanília0 kcal
A gyümölcsökhöz
-
19g eper6 kcal
-
19g málna10 kcal
-
19g piros ribizli10 kcal
Összesen
812
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 20% Zsír
A Pierre Hermé-féle omlós tésztához
-
280g vaj2008 kcal
-
490g finomliszt1784 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
100g mandula590 kcal
A házi főzött vanília krémhez
-
60g tojássárgája193 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
250g tej140 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
0g vanília0 kcal
A gyümölcsökhöz
-
150g eper45 kcal
-
150g málna78 kcal
-
150g piros ribizli82 kcal
Összesen
6487
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 20% Zsír
A Pierre Hermé-féle omlós tésztához
-
13g vaj93 kcal
-
22.7g finomliszt83 kcal
-
5.1g tojás6 kcal
-
6.9g porcukor27 kcal
-
4.6g mandula27 kcal
A házi főzött vanília krémhez
-
2.8g tojássárgája9 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
11.6g tej6 kcal
-
9.3g habtejszín27 kcal
-
0g vanília0 kcal
A gyümölcsökhöz
-
6.9g eper2 kcal
-
6.9g málna4 kcal
-
6.9g piros ribizli4 kcal
Összesen
300
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 47.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 229 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 505.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 225 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 90.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 358 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 351 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 193 micro
Összesen
812
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 115.8 g
Zsír
-
Összesen 378.4 g
-
Telített zsírsav 196 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 128 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 1835 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4044.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 249 mg
-
Kálcium 1046 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 487 mg
-
Foszfor 1799 mg
-
Nátrium 426 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 673.4 g
-
Cukor 237 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 724.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2864 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 184 mg
-
D vitamin: 256 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 411 micro
-
Kolin: 1007 mg
-
Retinol - A vitamin: 2804 micro
-
α-karotin 47 micro
-
β-karotin 684 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1548 micro
Összesen
6487
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
300
kcal
Hozzávalók
A Pierre Hermé-féle omlós tésztához
-
490 g finomliszt
-
2 db tojás
A házi főzött vanília krémhez
-
4 dkg cukor
-
2.5 dl tej
-
2 dl habtejszín
A gyümölcsökhöz
-
15 dkg eper
-
15 dkg málna
-
15 dkg piros ribizli
Elkészítés
A Pierre Hermé-féle omlós tésztához
- A Pierre Herme-féle omlós tészta:
- A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Nem szabad sokáig gyúrni, épp, csak hogy összeálljon! Nagyon lágy tésztát kapunk (főleg ebben a melegben!), ezért viszonylag sokáig kell hűtőben pihentetni (min. 2-3 órát, de az sem baj, ha egy egész éjszakát pihen).
- A tésztát 2 részre osztjuk; az egyik fele máris mehet a fagyasztóba, a másik felét a hűtőben történő pihentetés után vékonyra nyújtjuk, és kibélelünk vele a 2 alumíniumtálcát. (A leeső tészta maradékot is lefagyaszthatjuk.)
- A tésztát megszúrkáljukvillával, letakarjuk alufóliával, erre nehezéket (én lencsét) teszünk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütöttem, ekkor a lencsét kidobtam az alufóliával, és készre sütöttem a tésztát.
- Amíg hűl, elkészítjük a vanília krémet:
- A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vanília kikapart magjával, majd apródonként, váltakozva hozzákeverjük a folyadékot (tej+tejszín) és a száraz (cukor+liszt) hozzávalókat.
- Lassú tűzön gyakori kevergetés (a főzés vége felé állandó kevergetés) mellet felforraljuk, majd besűrítjük. (Az időt nem mértem, de nagyon gyorsan elkészült, forrás után gyakorlatilag azonnal sűrűsödik.)
- Follpackot nyomunk a krém felületére, hogy ne hártyásodjon, és hagyjuk hűlni.
- Összeállítás:
- A kihűlt tésztátra öntjük a kihűlt vanília krémet, tetejére halmozzuk a gyümölcsöket. Vanília fagyival (vagy csak magában) fogyasszuk!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3878
- Feltöltés dátuma: 2012. június 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A nyár nálunk a piték, pie-ok, tartok időszaka, és szerencsére ilyenkor bőségesen lehet válogatni a zamatosabbnál-zamatosabb finom gyümölcsök közül is. Az eperszezon végén szinte kötelező ez a szépséges és finom tart, aminek a tésztájához Pierre Herme receptjét használtuk. Süthetjük kerek piteformában is! Ellenállhatatlan! (Nálunk most 2, hosszúkás alumíniumtálcában sült tart készült.)