Tárkonyos raguleves citrommal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
75g csirkemellfilé90 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
40g karalábé8 kcal
-
117g karfiol12 kcal
-
17g zöldpaprika3 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
42g zöldborsó34 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
3g tejföl7 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
374
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
700g karfiol70 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
250g zöldborsó203 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
2240
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
10.7g csirkemellfilé13 kcal
-
18 kcal
-
2.1g vöröshagyma1 kcal
-
5.7g sárgarépa2 kcal
-
6.4g fehérrépa4 kcal
-
5.7g karalábé1 kcal
-
16.7g karfiol2 kcal
-
2.4g zöldpaprika0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
5.9g zöldborsó5 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.5g tejföl1 kcal
-
4.8g főzőtejszín6 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
35.7g víz0 kcal
Összesen
53
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 22.8 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1420.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 321 mg
-
Nátrium 892 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 530.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 359 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 1249 micro
-
β-karotin 3180 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1172 micro
Összesen
374
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 136.8 g
Zsír
-
Összesen 127.2 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 410 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8524.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 664 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 434 mg
-
Foszfor 1928 mg
-
Nátrium 5351 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.3 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 3184.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2156 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 488 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 199 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 624 micro
-
Kolin: 659 mg
-
Retinol - A vitamin: 255 micro
-
α-karotin 7497 micro
-
β-karotin 19079 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 7033 micro
Összesen
2240
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 178 micro
-
β-karotin 454 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
53
kcal
Hozzávalók
-
2 db csirkemellfilé
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 közepes db sárgarépa
-
3 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db karalábé
-
1 közepes db karfiol
-
2 gerezd fokhagyma
-
25 dkg zöldborsó
-
2 teáskanál só
-
3 teáskanál ételízesítő
-
1 kávéskanál bors
-
2 teáskanál tárkony
-
2 dl főzőtejszín
-
1 citromból nyert citromlé
-
1.5 l víz
Elkészítés
- A csirkemellet apróbb kockákra vágjuk. A hagymát felkockázzuk, és olajon a csirkemell fehéredéséig pirítjuk.
- Az összes zöldséget egyforma kockára vágjuk, és hozzáadjuk a húshoz. Belerakjuk egészben a 2 gerezd fokhagymát és a fél csípős zöldpaprikát.
- Rászórjuk az összes fűszert, összekavarjuk, majd felöntjük vízzel (kb. 1-1,5 l).
- Közepes lángon megfőzzük, amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a zöldborsót. Három leveseskanálnyi levet kiveszünk belőle, és összekeverjük a tejszínnel és tejföllel. Amikor minden megfőtt, hozzáadjuk ezt a levet, és újraforralásig a tűzön hagyjuk.
- Tálaláskor citromot facsarunk bele.
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 4630
- Feltöltés dátuma: 2014. február 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Vasárnapi ebéd.