r
Nosalty Logó

Tárkonyos pulykaraguleves 3. -Tárkonyos raguleves 10.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tárkonyos pulykaraguleves 3. -Tárkonyos raguleves 10.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

288
Kalória
20.3g
Fehérje
16.8g
Szénhidrátok
16.1g
Zsír
722.2g
Víz
66.4g
Koleszterin
4.8g
Rost
7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1155 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 38 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    722.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1246 micro
  • β-karotin
    3697 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1652 micro
Összesen 288 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3008.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1197 mg
  • Nátrium
    891 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    2888.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1591 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    854 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    4983 micro
  • β-karotin
    14789 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6608 micro
Összesen 1155 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    91.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 38 kcal

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd rátesszük a kockára vágott pulykahúst,a mustárt és a tárkonyt, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, egy picit pirítjuk, amíg a hús jól beszívja a fűszereket és a mustárt.
  2. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst, éshagyjuk főni.
  3. Amikor a hús félig megpuhult, hozzátesszük a zöldségeket, a karikára vágott sárgarépát, petrezselymet, majd a zellert, és a zöldborsót (ha konzerv, akkor csak később, mert hamarabb megfő). Öntsünk még rá vizet, ha szükséges.
  4. Amikor már a hús és a zöldségek is megpuhultak, hozzátesszük a gombát.
  5. Legvégül ráöntjük a főzőtejszínt, vagy habarást készítünk a levesre, úgy, hogy elég sűrű legyen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 50 perc

Egy budapesti étteremben ettem először ezt a levest (azt hittem sokkal bonyolultabb elkészíteni), majd egy újságban akadtam a receptre, nagyon sokszor elkészítettem már.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!