r
Nosalty Logó

Tárkonyos párolt zöldség natúr csirkemellel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fahéj
Tárkonyos párolt zöldség natúr csirkemellel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

514
Kalória
42.4g
Fehérje
32.3g
Szénhidrátok
24.4g
Zsír
360.9g
Víz
109.5g
Koleszterin
10g
Rost
12.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 514 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1541 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 106 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1404.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    360.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    1668 micro
  • β-karotin
    4425 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2193 micro
Összesen 514 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    127.2 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4214 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1628 mg
  • Nátrium
    1876 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1082.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1740 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    425 micro
  • α-karotin
    5004 micro
  • β-karotin
    13274 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6579 micro
Összesen 1541 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    343 micro
  • β-karotin
    910 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 106 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemelleket 3-3 szeletre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.
  2. A hagymát felkockázzuk, a gombát cikkekre vágjuk, a répát és a petrezselymet pedig kisebb karikára.
  3. A margarint felhevítjük egy serpenyőben és üvegesre pároljuk rajta a hagymát.
  4. Hozzátesszük az összes zöldséget, kicsit megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a tárkonnyal és a majorannával, rámorzsoljuk a leveskockát.
  5. Összekeverjük, és lefedve, kis lángon, saját levében hagyjuk megpárolódni. Néha megkeverjük.
  6. Ha a levét túl hamar elfőné, pici vízzel pótoljuk, de a végére nem szabad levének maradnia.
  7. Közben a húsok mindkét oldalát egy másik serpenyőben forró olajon pár perc alatt megpirítjuk, majd tálra szedjük és melegen tartjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Tulajdonképpen főleg a köret miatt tettem fel ezt a receptet, a natúr csirke nem annyira érdekes talán, de azért azt is leírtam, hátha van, akinek hasznára lehet. Vacsorára valami könnyűt ettünk volna, és mindenképpen zöldségeset. Ezt a vacsit dobtam össze. Nagyon hamar kész volt és a párommal ugyanolyan gyorsan be is termeltük az egészet, annyira jólesett. Csak ajánlani tudom mindenkinek. De akik többen vannak, készítsenek nyugodtan dupla adagot, nemigen fog megmaradni. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!