Tárkonyos párolt zöldség natúr csirkemellel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
514
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A körethez
Összesen
1541
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
30.9g csirkemellfilé37 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
A körethez
Összesen
106
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 42.4 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1404.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 543 mg
-
Nátrium 625 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 360.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 580 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 1668 micro
-
β-karotin 4425 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2193 micro
Összesen
514
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 127.2 g
Zsír
-
Összesen 73.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 329 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4214 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 246 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 308 mg
-
Foszfor 1628 mg
-
Nátrium 1876 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.9 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1082.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1740 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 147 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 169 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 395 micro
-
Kolin: 507 mg
-
Retinol - A vitamin: 425 micro
-
α-karotin 5004 micro
-
β-karotin 13274 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 6579 micro
Összesen
1541
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 289 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 343 micro
-
β-karotin 910 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 451 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A húshoz
- A csirkemelleket 3-3 szeletre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.
- A hagymát felkockázzuk, a gombát cikkekre vágjuk, a répát és a petrezselymet pedig kisebb karikára.
- A margarint felhevítjük egy serpenyőben és üvegesre pároljuk rajta a hagymát.
- Hozzátesszük az összes zöldséget, kicsit megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a tárkonnyal és a majorannával, rámorzsoljuk a leveskockát.
- Összekeverjük, és lefedve, kis lángon, saját levében hagyjuk megpárolódni. Néha megkeverjük.
- Ha a levét túl hamar elfőné, pici vízzel pótoljuk, de a végére nem szabad levének maradnia.
- Közben a húsok mindkét oldalát egy másik serpenyőben forró olajon pár perc alatt megpirítjuk, majd tálra szedjük és melegen tartjuk.
- Receptkönyvben: 157
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 12946
- Feltöltés dátuma: 2011. június 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
Tulajdonképpen főleg a köret miatt tettem fel ezt a receptet, a natúr csirke nem annyira érdekes talán, de azért azt is leírtam, hátha van, akinek hasznára lehet. Vacsorára valami könnyűt ettünk volna, és mindenképpen zöldségeset. Ezt a vacsit dobtam össze. Nagyon hamar kész volt és a párommal ugyanolyan gyorsan be is termeltük az egészet, annyira jólesett. Csak ajánlani tudom mindenkinek. De akik többen vannak, készítsenek nyugodtan dupla adagot, nemigen fog megmaradni. :)