r
Nosalty Logó

Tárkonyos harcsafilé

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tárkonyos harcsafilé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 668 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2672 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1222.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 668 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.2 g

Zsír

  • Összesen
    141.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4890.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    694 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    2507 mg
  • Nátrium
    1279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1333.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 2672 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A harcsafilét beáztatjuk tejbe, 10 percet pihentetjük.
  2. Kivéve lecsurgatjuk mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, majd a lisztben megforgatjuk.
  3. 0,5 dl olívaolajban rászórva a zúzott fokhagymával lepirítjuk mindkét oldalát.
  4. A halat kivesszük, a maradék olajba 6 ek lisztet szórunk és lepirítjuk.
  5. A szőlőszemeket félbevágjuk és beleforgatjuk a lisztes masszába, majd beleöntjük a pezsgőt és felengedjük a tejszínnel. Végül sózzuk és morzsolt tárkonnyal ízesítjük. Egyet rottyan és kész az öntet.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8807
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 03.

Ajánló

Burgonypürével tálaltam, amibe kevertem egy kis karikákra vágott póréhagymát is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha karácsony akkor Anyuéknál mindig rántott ponty van, ezt próbáltam egy könnyű, és ünnepélyes halétellel helyettesíteni. Különben a pangasius, vagy másnéven a cápaharcsa nagyon gyorsan megsül, vigyázni is kell, mert forgatásnál és kiemelésnél könnyen szétesik. Én egy nagyobb lapátot - na nem szeneset - használtam. Itt kimondottan fagyasztott harcsát használtam, nem kell felengedni, csak egy kis meleg vízzel elválasztani egymástól. A férjem szakács barátja éppen vendégségbe jött, nagyon ízlett Neki is. A szőlővel pedig egy kis nyarat tudunk varázsolni az ebédlőasztalnál, még karácsonykor is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...