r
Nosalty Logó

Tárkonyos burgonyaleves Zsuzsamama konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Tárkonyos burgonyaleves Zsuzsamama konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 253 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 1012 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 49 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1485.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    1238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2957 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 253 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5941.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    4951 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1209 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1397 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11827 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    654 micro
Összesen 1012 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    239 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 49 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A burgonyát jól megmossuk tisztítás után, és apró kockára vágjuk. A hagymát szintén tisztítjuk, és felkockázzuk. A sárgarépát megmossuk, és karikára vagdaljuk.
  2. Kevés olajon megfuttatjuk a hagymát, és rádobjuk a zöldségeket. Jól elkeverjük, és kissé pirítjuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a köménnyel és babérral, majd a zöldségalaplével felöntjük. A friss tárkonyt felaprítjuk, és a leveshez adjuk.
  3. Ha majdnem kész a leves, akkor pótoljuk vízzel a tömegét, és az egy tojásból galuskát készítünk, majd a levesbe szaggatjuk.
  4. Készre főzzük a levest. Ekkor már csak 7 perc kell neki, és a tejfölt kevés főzőlével elkeverjük csomómentesre, és dúsítjuk a levesünket vele. Végül a tárkonyecetet is belecsurgatjuk.
  5. Forrón tálaljuk.

A galuskához

  1. A tojást a vízzel, csipet sóval összekeverjük.
  2. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy nokedli sűrűségű legyen.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6638
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tárkonyos burgonyaleves Zsuzsamama konyhájából
Zsuzsamama56 321 recept

Egyszerű és nagyon kellemesen savas leves.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...