r
Nosalty Logó

Tarjás-krémsajtos muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tarjás-krémsajtos muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

A lekenéshez

Összesen 709 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

A lekenéshez

Összesen 2842 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

A lekenéshez

Összesen 247 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1595.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    1231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 709 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    152.1 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6383.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    4925 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    825 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 2842 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

A lekenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, fél dl-t kimérünk belőle, a cukrot elkeverjük benne, majd belemorzsoljuk az élesztőt és belekeverünk 1 ek lisztet is. Letakarva, meleg helyen kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A többi lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, majd a felfuttatott élesztővel, a puha margarinnal és az apránként hozzáadott langyos tejjel lágy, kelt tésztát dagasztunk belőle. Letakarva langyos helyen kb. 35 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  3. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: Ehhez a tarját ledaráljuk, vagy nagyon apróra összevágjuk, majd a sajtkrémmel összekeverjük.
  4. A kelt tésztát finoman átgyúrjuk, elfelezzük. Az egyiket 12 részre osztjuk, és a kivajazott muffinformák mélyedéseibe rakjuk úgy, hogy pereme is legyen. A krémsajtos-sonkás tölteléket rákanalazzuk. A tészta másik felét szintén 12 részre vágjuk, a töltelékre fektetjük, és a széleit lenyomkodjuk az alsó tésztához, nehogy kinyíljon sütés közben. Letakarva kelesztjük pár percig, végül lekenjük felvert tojással, és jó forróra előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6211
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tölteléket lehet variálni maradék sült hússal, sonkával, vagy másféle sajtokkal is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

A lekenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...