Tarhonyás lecsó debrecenivel és füstölt kolbásszal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
1StOne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
300g tv-paprika49 kcal
-
6 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
75g füstölt szalonna491 kcal
-
189 kcal
-
75g csípős kolbász339 kcal
-
75g tarhonya278 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
1404
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
600g tv-paprika98 kcal
-
12 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
150g debreceni kolbász378 kcal
-
150g csípős kolbász678 kcal
-
150g tarhonya557 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
2811
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
30.9g tv-paprika5 kcal
-
2.8g hegyes erős paprika1 kcal
-
20.6g paradicsom4 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
7.7g füstölt szalonna51 kcal
-
7.7g debreceni kolbász19 kcal
-
7.7g csípős kolbász35 kcal
-
7.7g tarhonya29 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
10.3g víz0 kcal
Összesen
146
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.5 g
Zsír
-
Összesen 100.8 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2471.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 322 mg
-
Nátrium 1915 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 646.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 247 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 247 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 262 micro
-
β-karotin 1451 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1100 micro
Összesen
1404
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91 g
Zsír
-
Összesen 201.6 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4942.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 195 mg
-
Foszfor 645 mg
-
Nátrium 3830 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 160.4 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1293.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 269 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 493 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 495 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 525 micro
-
β-karotin 2902 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 2200 micro
Összesen
2811
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 197 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 149 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 529 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
-
6 közepes db tv-paprika
-
1 közepes db hegyes erős paprika
-
4 közepes db paradicsom
-
1 közepes db vöröshagyma
-
15 dkg füstölt szalonna
-
15 dkg debreceni kolbász
-
15 dkg csípős kolbász
-
15 dkg tarhonya
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
2 dl víz
Elkészítés
- Előkészítjük a hozzávalókat: a megmosott paprikákat tetszés szerint feldaraboljuk; a paradicsomot négybe vágjuk (leforrázva meg is hámozhatjuk); a szalonnát apróra daraboljuk; a vöröshagymát a héja nélkül felaprítjuk; a debrecenit és a kolbászt karikákra vágjuk.
- Egy vastagabb falú lábast felteszünk a tűzre, beleszórjuk a szalonnadarabokat, és kisütjük a zsírját. Szűrőkanállal kiszedjük a kisült szalonnát egy tányérkára.
- A szalonnazsírban megpároljuk a vöröshagymát (ha megsózzuk, hamarabb levet ereszt).
- Beletesszük a feldarabolt paprikát, és lefedve tovább pároljuk. Ha kezdi megadni magát, akkor hozzáadjuk a paradicsomot. Sózzuk-borsozzuk-fűszerpaprikázzuk. (Sózásnál ügyeljünk arra, hogy a kolbászok is tartalmaznak sót!) Öntünk hozzá vizet, keverünk egyet rajta, lefedve tovább főzzük. Legyen jó leveses állagú, mert a tarhonya sokat fog magába szívni!
- Egy rottyanás után beleszórjuk a karikára vágott debrecenit és a füstölt kolbászt, megkeverjük, és lefedve tovább főzzük.
- Megkóstoljuk, ha kell sózzuk, borsozzuk. Ha kevés a leve, adunk hozzá kevés vizet. Hozzáadjuk a kisült szalonnadarabkákat.
- Amikor majdnem kész, beleszórjuk a tarhonyát, megkeverjük. Pár percig lefedve tovább rotyogtatjuk. Legyünk résen, mert a tarhonya hajlamos az edény aljára "kapni"!
- Elzárjuk a tüzet a lábas alatt, keverünk egyet-kettőt a lecsónkon, és lefedve hagyjuk a tarhonyákat megdagadni.
- Ha a tarhonya megpuhult, már tálalhatunk is!
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 14126
- Feltöltés dátuma: 2018. május 26.
Ajánló
Friss kenyeret adhatunk hozzá. Én még megszórtam tört chilivel. Jól esik utána egy pohár sör vagy száraz vörösbor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
1StOne
14 recept
"Ahány ház, annyi lecsó!" Sokféleképpen szoktam készíteni, ez az egyik kedvencem. Jól esik utána egy jól lehűtött, nagy pohár sör!