Tarhonyás hús 2.
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
A pörkölthöz
-
167g sertéscomb303 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
17g füstölt szalonna109 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
17g zöldpaprika3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
63 kcal
A tarhonyához
Összesen
880
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
A pörkölthöz
-
1000g sertéscomb1820 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A tarhonyához
-
500g tarhonya1855 kcal
-
4g só0 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
5274
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
A pörkölthöz
-
29.9g sertéscomb54 kcal
-
10.2g vöröshagyma4 kcal
-
20 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
6g paradicsom1 kcal
-
3g zöldpaprika0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
A tarhonyához
-
15g tarhonya56 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
29.9g víz0 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
Összesen
157
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.8 g
Zsír
-
Összesen 44.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1210.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 560 mg
-
Nátrium 400 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 384.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 858 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
880
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 280.8 g
Zsír
-
Összesen 269.4 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 118 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7261.1 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 518 mg
-
Kálcium 379 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 542 mg
-
Foszfor 3362 mg
-
Nátrium 2402 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 417.4 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 2305.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 180 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 99 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1283 micro
-
Kolin: 811 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 219 micro
-
β-karotin 1072 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 630 micro
Összesen
5274
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 154 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
157
kcal
Hozzávalók
A pörkölthöz
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
10 dkg füstölt szalonna
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 db paradicsom
-
1 közepes db zöldpaprika
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
0.5 dl napraforgó olaj
A tarhonyához
-
50 dkg tarhonya
-
1 kávéskanál só
-
1 l víz
-
0.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A pörkölthöz
- Szalonnát kis kockákra vágjuk, kisütjük zsírjára. A hagymát apróra vágva lepirítjuk, mikor már üveges, hozzátesszük a fokhagymát.
- Közben a húst 4-5 cm hosszú, ceruza vastagságú csíkokra vágjuk, az olajon lepirítjuk, addig, ameddig a hús kifehéredik. A hagymát levesszük a tűzről, hozzárakjuk a fűszereket, paprikát, paradicsomot, ráöntjük a húst, lassú tűzön főzzük.
- A tarhonyát olajon barnára pirítjuk, majd ráöntjük a forró vizet, sózzuk. Mikor felszívta a vizet, fedőt rá, és langyos sütőbe rakjuk 15-20 percre.
- Mikor kész a pörkölt, összekeverjük a tarhonyával, egyet rotyog, és kész.
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 35536
- Feltöltés dátuma: 2010. január 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Iskolás koromban kedvenc menza étel volt, úttörő gombóc :-)), ha valaki így ismeri. Majd elfelejtettem, a hús enged annyi levet, hogy először nem kell vizet önteni alá, utána természetesen pótolni kell, és a tarhonya is vesz fel a levéből, tehát nem baj, ha kicsit (de tényleg csak kicsit) hosszabb lével van a pörkölt. A húst azért pirítom, mert szerintem így szaftosabb lesz.