Tarhonyás bográcsos
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
164 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
125g tarhonya464 kcal
-
100g virsli269 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1121
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
100g kolozsvári szalonna655 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
500g tarhonya1855 kcal
-
400g virsli1076 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
4484
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
10.8g vöröshagyma4 kcal
-
39 kcal
-
11.9g paprika2 kcal
-
11.9g paradicsom2 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
29.9g tarhonya111 kcal
-
23.9g virsli64 kcal
-
5.1g napraforgó olaj45 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
268
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.1 g
Zsír
-
Összesen 64.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1834.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 316 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 464 mg
-
Nátrium 835 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 201.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 319 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 59 micro
-
β-karotin 310 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 226 micro
Összesen
1121
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128.3 g
Zsír
-
Összesen 257.8 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 354 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7336.8 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 431 mg
-
Kálcium 1266 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 385 mg
-
Foszfor 1856 mg
-
Nátrium 3342 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 407.8 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 804.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 433 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 182 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1276 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 319 micro
-
α-karotin 236 micro
-
β-karotin 1241 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 903 micro
Összesen
4484
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 438.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 307 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
268
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
10 dkg kolozsvári szalonna
-
2 db paprika
-
2 db paradicsom
-
3 gerezd fokhagyma
-
50 dkg tarhonya
-
40 dkg virsli
-
1 dl napraforgó olaj
-
3 tk fűszerpaprika
-
1 teáskanál ételízesítő
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A kolozsvári szalonnát, a hagymát, paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. A fokhagymákat fokhagymapréssel összezúzzuk.
- A bogrács aljára öntjük az olajat, rátesszük a hagymát és a szalonnát. Kevergetve üvegesre pirítjuk, aztán hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Amikor rottyant egyet, beleöntjük a tarhonyát, és folyamatosan keverve megpirítjuk.
- Felöntjük 2 dl vízzel, majd mehetnek bele a fűszerek: bors, paprika, ételízesítő és a só. Ha mindent összekevertünk, akkor öntünk még hozzá annyi vizet, amennyit a tarhonya magába fog szívni, és főni hagyjuk.
- Időnként keverjük át, mert a tarhonya könnyen leragad a bogrács aljára. Amíg puhul, addig felkarikázzuk a virsliket. Ha szükséges, és a tarhonya az összes levet felszívta, akkor öntsünk még hozzá egy kis vizet. Amikor a tarhonya készre puhult, akkor forgassuk bele a virslikarikákat.
- Kb. 10 percig főzzük még együtt.
- Receptkönyvben: 564
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 68590
- Feltöltés dátuma: 2010. július 24.
Ajánló
Friss, puha kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk. Csemege uborka, kovászos uborka vagy csalamádé is illik hozzá. Tipp: Virsli helyett lecsókolbászból, főzőkolbászból vagy akár füstölt kolbászból is készülhet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az ún. tarhonyás virsli azóta van nálunk terítéken, amióta a kisfiamnak ez lett az egyik kedvence az óvodás ebédek közül. Most először került sor rá, hogy elkészítsem ennek az ételnek a bográcsos változatát is. Talán mondanom sem kell, így is nagy sikert aratott.