r
Nosalty Logó

Tárcsás fasírt forgatott burgonyával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Tárcsás fasírt forgatott burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A fasírthoz

A forgatott burgonyához

A salátához

Összesen 553 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A fasírthoz

A forgatott burgonyához

A salátához

Összesen 3317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A fasírthoz

A forgatott burgonyához

A salátához

Összesen 80 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    275 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    1271 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1314 micro
Összesen 553 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    269.2 g

Zsír

  • Összesen
    142.8 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7047.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    815 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    671 mg
  • Foszfor
    3577 mg
  • Nátrium
    1643 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    3086.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1036 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    453 mg
  • D vitamin:
    344 micro
  • K vitamin:
    1649 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    605 micro
  • Kolin:
    1495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    709 micro
  • β-karotin
    7624 micro
  • β-crypt
    225 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    7881 micro
Összesen 3317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    372 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A forgatott burgonyához

A salátához

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A darált húshoz keverjük a tojásokat, a zsemlemorzsát, sót, borsot, és belereszeljük a fokhagymát. Félretesszük, pihentetjük.
  2. Összevágjuk kockára az uborkát, paradicsomot, hagymát, fokhagymát, és apróra a kaprot, petrezselymet. Mindet tálba tesszük, sózzuk-borsozzuk.
  3. Elkészítjük hozzá az ecetes levet: egy liter vízhez 3-4 ek almaecetet és ízlés szerint kevés cukrot keverünk, ezzel öntjük nyakon a salátát, majd hűtőbe tesszük, míg elkészül a hús és a krumpli.
  4. A burgonyákat megtisztítjuk, negyedekbe vágjuk. A paprikát, paradicsomot, hagymákat, fokhagymát szeletekre vagy kockákra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk. A szalonnaszeleteket bevagdossuk.
  5. A tárcsát felmelegítjük, rárakjuk a szalonnát, és kakastaréjnak sütjük ki. A kiolvadt zsírra tesszük a krumplit, 5-10 percenként átkavarjuk, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a zöldségeket, fedő alatt készre sütjük. Tálba szedjük, félretesszük, melegen tartjuk.
  6. Újból kevés szalonnát sütünk ki kakastaréjnak, és a zsíron kisütögetjük a lapos korongokká formázott fasírtot. Folyamatosan vigyázunk rá, forgatjuk, kóstolgatjuk, fedő alatt készre sütjük.
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5505
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátomék kertjében szoktunk sokat sütögetni tárcsán, általában valamilyen hús és forgatott burgonya a menü, salátával. Ez lett a mai sütés eredménye, nagyon finom. :)  Pontos mértékegységeket azért nem írtam, mert ezek mindenki ízlésére vannak bízva, mi is általában érzésből rakjuk bele az ételekbe a dolgokat, főleg kerti főzés esetében! Úgyse lehet elrontani... :) 

Hozzávalók

A fasírthoz

A forgatott burgonyához

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...