Tandoori csirke 2.
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
299
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1797
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
110
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.1 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1320.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 904 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 163.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2316 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
299
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 144.5 g
Zsír
-
Összesen 117.6 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 569 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7924.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 672 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 1482 mg
-
Nátrium 5424 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 982.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 423 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 490 mg
-
Retinol - A vitamin: 400 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 289 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 13895 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
1797
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 486.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 333 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 60.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 854 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
-
450 ml joghurt
-
1.5 ek garam masala
-
1 tk kurkuma
-
1 teáskanál római kömény
-
1 ek só
-
1 citromból nyert citromlé
Elkészítés
- A csirkét lebőrözzük. Ha combot is teszünk bele, akkor a csont mellett kissé bevágjuk, hogy gyorsabban átsüljön. A csirkemell filét, ha vastag, két szeletre vágjuk (ne legyen túl vékony, mert akkor kiszárad).
- Az összes többi hozzávalót összekeverjük, és a csirkével összeforgatjuk, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy pácolódjanak. Jól záródó edényt használjunk, ne legyen az egész hűtőnk "indiai" illatú :o).
- Másnap egy nagyobb, peremes tepsibe tesszük (a páclével együtt), és alufóliával letakarva betesszük a sütőbe.
- Kb. 1 órát sütjük így lefedve. Én hideg sütőbe tettem, tehát ha előmelegítjük, akkor kevesebb is elég. Javaslom, hogy szurkáljuk meg, és akkor érezni, hogy megpuhult-e.
- Ha már puha, akkor levesszük a fóliát, és felcsavarjuk maximumra a sütőt, megpirítjuk, és egyúttal be is sűrűsödik a "szaftja".
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 230
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 39592
- Feltöltés dátuma: 2010. február 12.
Ajánló
Mi barnarizzsel ettük, de szerintem tésztával is ugyanolyan finom lehet. Nálunk ment hozzá savanyúság (savanyított olíva, fokhagyma, valamint csalamádé), de ugye ez ízlések és pofonok...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Már régóta szemezek ezzel a recepttel, és mivel a család imádja az egzotikus ízeket, éppen ideje volt, hogy kipróbáljam. Több helyen keresgéltem, és a sokféle receptből lett ez a változat. Hát mit mondjak, nem bántam meg, egyszerűen isteni lett. A fiam szerint idén ez volt a legjobb ebéd :o). (Bár ezt mintha hallottam volna már mostanában :o).)