r
Nosalty Logó

Tagliatelle erdei gombával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
P.
Tagliatelle erdei gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1299 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2598 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2219.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    654 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    162 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1299 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.2 g

Zsír

  • Összesen
    134.5 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4438.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1308 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1401 mg
  • Nátrium
    1222 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    324 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    891 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    702 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    872 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 2598 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szárított gombát beáztatjuk kb 1,5 dl hideg vízbe, és állni hagyjuk legalább egy órát.
  2. Felolvasztjuk a vajat, összekeverjük az olívaolajjal. Beleöntjük az apróra vágott hagymát, pirítjuk.
  3. Beletesszük a fokhagymát, majd kb. fél perc elteltével a lecsepegtetett gombát is.
  4. Összekeverjük, majd hozzáöntünk a gomba áztatólevéből. (Ezt előtte kicsit szűrjük le.)
  5. Hozzáöntjük a fehérbort és fedő alatt pároljuk kb 10 percig.
  6. Levesszük a fedőt és még felöntjük egy kis borral, majd újra sűrűre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk.
  7. Ha elég sűrű a szaft, levesszük a tűzről és beletesszük a frissen aprított petrezselymet.
  8. Tagliatelle (széles metélt)tésztával tálaljuk, parmezánnal meghintve.
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 10055
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 19.

Ajánló

Èlettani hatása: erősen savasít! Fogyasztása csak lúgosító étellel együtt javasolt. Egyéb tudnivalókat itt olvashatsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez amolyan "boros" recept. Mi ilyennek szeretjük. Elővigyázatosságként kezdésnek javasolt kevesebb bort tenni bele. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...