r
Nosalty Logó

Wellington szűzpecsenye

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kristyán Fanni
Wellington szűzpecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A douxelles-hez

Összeállítás

Összesen 360 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A douxelles-hez

Összeállítás

Összesen 4312 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A douxelles-hez

Összeállítás

Összesen 169 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    867.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 360 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    322.3 g

Zsír

  • Összesen
    226.8 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10404.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    415 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    3125 mg
  • Nátrium
    6256 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1398.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    805 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    353 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    953 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4180 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8832 micro
Összesen 4312 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

A douxelles-hez

Összeállítás

Elkészítés

A douxelles-hez

  1. A gombát és a friss spenótleveleket összeaprítjuk egy darálóban.
  2. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, lepirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a gombát és a spenótot, majd fűszerezzük sóval, kakukkfűvel, és lepirítjuk róla a felesleges, időközben kifőtt levet.
  3. Amikor elkészült, félretesszük pihenni.

Összeállítás

  1. A szűzpecsenyéket megtisztítjuk, majd egy serpenyőben kérgesre pirítjuk őket a forró vajon. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, majd félretesszük pihenni.
  2. Folpackokat több rétegben egymásra helyezünk, hogy nagy méretű fóliát kapjunk, majd elkezdjük ráteríteni a prosciuttokat, úgy, hogy mindegyik fele fedje a másikat. Annyi sonkát használjunk, amilyen hosszú a szűzpecsenyénk.
  3. A kiterített sonkákra rákenjük a douxelles felét, majd ráhelyezzük az egyik szűzpecsenyénket, és szorosan, a fólia segítségével felcsavarjuk. A két végét jó szorosan összekötjük, mint egy szaloncukornak, majd betesszük a hűtőbe minimum fél órára pihenni. A másik hússal megismételjük a lépéseket.
  4. A hűtőben megpihent húsroládokat kicsomagoljuk a fóliából, majd szépen óvatosan belecsavarjuk 1-1 leveles tésztába.
  5. A nyers Wellingtonokat áthelyezzük egymás mellé egy sütőtálcára, és a harmadik csomag leveles tésztából vágott mintákkal feldíszítjük őket. A mintát kedvünk szerint választjuk.
  6. Amikor elkészültek, egy felvert tojással kenjük meg vastagon, és hagyjuk száradni 5-10 percet. A tésztát pár helyen szurkáljuk meg, hogy a felesleges gőz tudjon távozni.
  7. Ezután mehetnek az előmelegített, 200 fokos sütőbe, ahol 30-40 perc alatt készre sülnek. A sütőből kivéve pihentessük minimum 15 percet, hogy könnyebben tudjuk felszeletelni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 122
  • 7 napos nézettség: 798
  • Össznézettség: 4272
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 19.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek
további kategória: húsvét kategória: ünnepi főételek és köretek

Receptjellemzők

Wellington szűzpecsenye
Kristyán Fanni 107 recept

Wellington-módra azért jó elkészíteni bármit, mert könnyedén saját ízlésünkre szabhatjuk azt, amit a leveles tésztába csomagolunk. Legyen szó húsról, halról, vagy zöldségről, mindegyikkel csodás végeredményt kapunk. Az ünnepre való tekintettel szűzpecsenyével készítettük, a douxelles pedig a színélményért kapott egy kis spenótot.

Hozzávalók

A douxelles-hez

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...