Szuvidált szűzpecsenye
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
378
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
1135
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
89
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.8 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1042.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 625 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 321.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 139 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 682 micro
-
β-crypt 156 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
378
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 146.5 g
Zsír
-
Összesen 29.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 449 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3128.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 331 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 245 mg
-
Foszfor 1875 mg
-
Nátrium 448 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.3 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 963.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 245 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 418 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 567 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 2047 micro
-
β-crypt 469 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 370 micro
Összesen
1135
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 76.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
89
kcal
Hozzávalók
-
2 ek méz
-
2 dl joghurt
-
2 kávéskanál curry por
-
0.5 db piros kaliforniai paprika
-
0.5 db zöld kaliforniai paprika
-
0.5 db sárga kaliforniai paprika
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A szűzpecsenyét lehártyázzuk és félbevágjuk. A curry porból, natúr joghurtból és a mézből pácot készítünk, belerakjuk a kakukkfüvet. A húsokat egy éjszakára hagyjuk a páclében.
- Másnap a pácból kiszedve szűzpecsenyéket külön-külön fóliatasakba tesszük, a tasakokat vákuum alatt lezárjuk.
- A sütőt hőlégkeveréses fokozatban kb. 60 fokra melegítjük. Egy nagy fazékba annyi vizet öntünk, amennyiben a zacskókat kényelmesen el tudjuk meríteni. A vizet hőmérővel ellenőrizve felmelegítjük 58 fokra. Berakjuk az egészet a sütőbe, fontos, hogy fedő nélkül. A vizet állandó hőfokon tartva 2 órán keresztül szuvidáljuk a pecsenyét. Ha a víz hőmérséklete feljebb megy, kinyitjuk a sütő ajtaját, esetleg kicsit megkavargatjuk a vizet is, ha kell.
- A szuvidálás után a húsokat kivesszük a tasakból, alufóliával letakarva 10 percig pihentetjük. Ezalatt az idő alatt egy serpenyőben a felkockázott paprikákat kevés olajon kicsit megpirítjuk. Tálra szedjük.
- Ugyanabban a serpenyőben a húsok mindkét oldalára kérget pirítunk. Ha van maghőmérőnk, 58 fokig sütjük.
- A pirított kaliforniai paprikával és burgonyapürével tálaljuk. Ízlés szerint lehet a tányéron még picit sózni a húst.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 18
- 7 napos nézettség: 107
- Össznézettség: 38160
- Feltöltés dátuma: 2019. január 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pogácsa
391 recept
Szerencsére a férjem még mindig nagy lelkesedéssel szuvidál, kipróbál különböző húsokat és pácokat, hogy milyen ízeket tud kihozni belőlük ezzel a módszerrel. Egyik jobb, mint a másik. Remélem, még hosszú ideig megmarad ez a hobbija.