r
Nosalty Logó

Szuvidált szűzpecsenye

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Szuvidált szűzpecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 378 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1135 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1042.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    682 micro
  • β-crypt
    156 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 378 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3128.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1875 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    963.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    418 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    2047 micro
  • β-crypt
    469 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 1135 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szűzpecsenyét lehártyázzuk és félbevágjuk. A curry porból, natúr joghurtból és a mézből pácot készítünk, belerakjuk a kakukkfüvet. A húsokat egy éjszakára hagyjuk a páclében.
  2. Másnap a pácból kiszedve szűzpecsenyéket külön-külön fóliatasakba tesszük, a tasakokat vákuum alatt lezárjuk.
  3. A sütőt hőlégkeveréses fokozatban kb. 60 fokra melegítjük. Egy nagy fazékba annyi vizet öntünk, amennyiben a zacskókat kényelmesen el tudjuk meríteni. A vizet hőmérővel ellenőrizve felmelegítjük 58 fokra. Berakjuk az egészet a sütőbe, fontos, hogy fedő nélkül. A vizet állandó hőfokon tartva 2 órán keresztül szuvidáljuk a pecsenyét. Ha a víz hőmérséklete feljebb megy, kinyitjuk a sütő ajtaját, esetleg kicsit megkavargatjuk a vizet is, ha kell.
  4. A szuvidálás után a húsokat kivesszük a tasakból, alufóliával letakarva 10 percig pihentetjük. Ezalatt az idő alatt egy serpenyőben a felkockázott paprikákat kevés olajon kicsit megpirítjuk. Tálra szedjük.
  5. Ugyanabban a serpenyőben a húsok mindkét oldalára kérget pirítunk. Ha van maghőmérőnk, 58 fokig sütjük.
  6. A pirított kaliforniai paprikával és burgonyapürével tálaljuk. Ízlés szerint lehet a tányéron még picit sózni a húst.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 107
  • Össznézettség: 38160
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szuvidált szűzpecsenye
Pogácsa 391 recept

Szerencsére a férjem még mindig nagy lelkesedéssel szuvidál, kipróbál különböző húsokat és pácokat, hogy milyen ízeket tud kihozni belőlük ezzel a módszerrel. Egyik jobb, mint a másik. Remélem, még hosszú ideig megmarad ez a hobbija. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...