r
Nosalty Logó

Szürkemarha-pörkölt bográcsban Kozma módra

0,0

0 ÉRTÉKELÉS13 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Szürkemarha-pörkölt bográcsban Kozma módra
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

950
Kalória
92g
Fehérje
12.8g
Szénhidrátok
56.8g
Zsír
473.2g
Víz
285.8g
Koleszterin
3.5g
Rost
5.7g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 950 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 11381 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1531.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    928 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    473.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 950 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1103.4 g

Zsír

  • Összesen
    681.2 g
  • Telített zsírsav
    258 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    306 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    3430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18377.3 g
  • Cink
    201 mg
  • Szelén
    1622 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    135 mg
  • Magnézium
    1451 mg
  • Foszfor
    11134 mg
  • Nátrium
    3196 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.2 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    5678.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    40 mg
  • B12 Vitamin:
    217 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1077 mg
  • D vitamin:
    408 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    329 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    626 micro
  • Kolin:
    4708 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    562 micro
  • β-karotin
    5699 micro
  • β-crypt
    574 micro
  • Likopin
    6175 micro
  • Lut-zea
    5707 micro
Összesen 11381 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    77 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

  1. A húst összevágjuk 2,5 x 2,5 cm-es kockákra, hideg vízbe áztatjuk. (10 kg felett a húst már nem áztatjuk, csak nagyobb darabokra vágva megmossuk, a frissen vágott húst nem mosom meg, csak a bolti fagyasztottat.) Ha nem így tesszük, akkor sok lesz a lé rajta!
  2. A hagymát apróra vágjuk, a kimagozott paprikát szintén apróra darabokra vágjuk a meghámozott paradicsommal együtt.
  3. A tiszta vasbográcsba beletesszük a zsírt. Miután felolvadt, beletesszük a hagymát, meg fél ek sót, és jó pépesre pároljuk. Levesszük a tűzről, és beletesszük az őrölt paprikát. Jól összekeverjük, és rögtön rátesszük az összevágott paprikát és paradicsomot. Szintén jól összekeverjük, hogy egy kicsit lehűljön, így a pirospaprika nem ég meg.
  4. A húst, amit jól kicsurgatunk, beletesszük a bográcsba, és összekeverjük. Mehet vissza a tűzre. A bográcsot kis tűzön tartjuk, mert a hideg hús leragad, kevergetni-mozgatni!
  5. Az összes fűszer mehet a tetejére, só csak egy lapos evőkanállal. Ha felforrt jól összekeverjük, és ízlés szerint sózzuk. Ha kell vízzel pótoljuk. Ha akarunk bele vörösbort tenni, a befejezés előtt 10-15 perccel tegyük bele. (Én 3 cl /1 kg egri bikavért javaslok vagy kék frankost.)
  6. Amikor már 95 %-ig megfőtt, levesszük a tűzről. Mire tálaljuk teljesen kész.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 180 perc
  • Főzés módja: bográcsos

Amikor már kezd rágható puhaságú lenni, érdemes a jó illat hatására megjelenő barátokat és családtagokat távol tartani, mert mire megfő, elfogy a fele :). A fotón 23-24 kg marhapörkölt van a bográcsban! Lakodalomra főztem kettő bográccsal.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Petrezselymes tojásfasírt

Valaki mesélt a tojásfasírtról, hogy gyerekkorában mennyire szerette, elmondása alapján próbáltam elkészíteni. A sok petrezselyemtől lesz igazán friss, amolyan nyárias, könnyed ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!