Szürkemarha-pörkölt bográcsban Kozma módra
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
-
40 dkg mangalica zsír
-
3 kis db paradicsom
-
1 ek őrölt fűszerkömény
-
só ízlés szerint
-
2 teáskanál mustár
-
2 teáskanál szilvalekvár
950
Kalória
92g
Fehérje
12.8g
Szénhidrátok
56.8g
Zsír
473.2g
Víz
285.8g
Koleszterin
3.5g
Rost
5.7g
Cukor
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
417g marhahús592 kcal
-
33g mangalica zsír301 kcal
-
71g vöröshagyma26 kcal
-
19 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2 kcal
-
2 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
1g szilvalekvár2 kcal
Összesen
950
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
5000g marhahús7100 kcal
-
400g mangalica zsír3608 kcal
-
850g vöröshagyma309 kcal
-
1380g zöld kaliforniai paprika226 kcal
-
240g paradicsom43 kcal
-
0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
108g hegyes erős paprika24 kcal
-
23 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
16g szilvalekvár25 kcal
Összesen
11381
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
62.4g marhahús89 kcal
-
45 kcal
-
10.6g vöröshagyma4 kcal
-
17.2g zöld kaliforniai paprika3 kcal
-
3g paradicsom1 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.3g hegyes erős paprika0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0.2g szilvalekvár0 kcal
Összesen
142
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92 g
Zsír
-
Összesen 56.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 286 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1531.4 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 928 mg
-
Nátrium 266 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 473.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 392 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 47 micro
-
β-karotin 475 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 476 micro
Összesen
950
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1103.4 g
Zsír
-
Összesen 681.2 g
-
Telített zsírsav 258 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 306 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 3430 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18377.3 g
-
Cink 201 mg
-
Szelén 1622 mg
-
Kálcium 625 mg
-
Vas 135 mg
-
Magnézium 1451 mg
-
Foszfor 11134 mg
-
Nátrium 3196 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 154.2 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 42 mg
Víz
-
Összesen 5678.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 517 micro
-
B6 vitamin: 40 mg
-
B12 Vitamin: 217 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 1077 mg
-
D vitamin: 408 micro
-
K vitamin: 122 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 329 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 626 micro
-
Kolin: 4708 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 562 micro
-
β-karotin 5699 micro
-
β-crypt 574 micro
-
Likopin 6175 micro
-
Lut-zea 5707 micro
Összesen
11381
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 70.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 77 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
142
kcal
Elkészítés
- A húst összevágjuk 2,5 x 2,5 cm-es kockákra, hideg vízbe áztatjuk. (10 kg felett a húst már nem áztatjuk, csak nagyobb darabokra vágva megmossuk, a frissen vágott húst nem mosom meg, csak a bolti fagyasztottat.) Ha nem így tesszük, akkor sok lesz a lé rajta!
- A hagymát apróra vágjuk, a kimagozott paprikát szintén apróra darabokra vágjuk a meghámozott paradicsommal együtt.
- A tiszta vasbográcsba beletesszük a zsírt. Miután felolvadt, beletesszük a hagymát, meg fél ek sót, és jó pépesre pároljuk. Levesszük a tűzről, és beletesszük az őrölt paprikát. Jól összekeverjük, és rögtön rátesszük az összevágott paprikát és paradicsomot. Szintén jól összekeverjük, hogy egy kicsit lehűljön, így a pirospaprika nem ég meg.
- A húst, amit jól kicsurgatunk, beletesszük a bográcsba, és összekeverjük. Mehet vissza a tűzre. A bográcsot kis tűzön tartjuk, mert a hideg hús leragad, kevergetni-mozgatni!
- Az összes fűszer mehet a tetejére, só csak egy lapos evőkanállal. Ha felforrt jól összekeverjük, és ízlés szerint sózzuk. Ha kell vízzel pótoljuk. Ha akarunk bele vörösbort tenni, a befejezés előtt 10-15 perccel tegyük bele. (Én 3 cl /1 kg egri bikavért javaslok vagy kék frankost.)
- Amikor már 95 %-ig megfőtt, levesszük a tűzről. Mire tálaljuk teljesen kész.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 60 perc
- Főzés ideje: 180 perc
- Főzés módja: bográcsos
Amikor már kezd rágható puhaságú lenni, érdemes a jó illat hatására megjelenő barátokat és családtagokat távol tartani, mert mire megfő, elfogy a fele :). A fotón 23-24 kg marhapörkölt van a bográcsban! Lakodalomra főztem kettő bográccsal.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!